De inschrijving voor de prestigieuze Koning Willem I Prijzen 2024, de ‘Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven’ is per 1 september geopend. De drie prijzen erkennen organisaties die uitblinken in durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid, innovatie, diversiteit en inclusie. De tweejaarlijkse prijzen worden in mei 2024 uitgereikt door Hare Majesteit Koningin Máxima.

Prijzen voor grootbedrijf, MKB en duurzame organisaties

De Koning Willem I Prijs is de ultieme bekroning van goed ondernemerschap. Het is de meest prestigieuze en onafhankelijke ondernemingsprijs van Nederland, die wordt uitgereikt in drie categorieën: het beste Grootbedrijf (meer dan 250 medewerkers), Midden- en Kleinbedrijf (tot 250 medewerkers) en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Ondernemingen die zich onderscheiden op het gebied van durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid, innovatie, diversiteit en inclusie worden van harte uitgenodigd om zich in te schrijven.

Wat betekent het winnen van de Koning Willem I Prijs?

Het winnen van de Koning Willem I Prijs heeft een grote impact op organisaties en hun toekomstplannen. Voor NXP, in 2022 winnaar in de categorie Grootbedrijf, fungeerde de prijs als een waardevol visitekaartje bij belangrijke ontmoetingen met externe partijen. “Het winnen van de Koning Willem I Prijs heeft ons imago als een innovatief en succesvol bedrijf versterkt. Het heeft veel aandacht getrokken van ons internationale management en de Board of Directors, wat heeft bijgedragen aan het benadrukken van onze ‘Hollandse wortels’ en het belang van Nederland als ons thuisland”, aldus Jean Schreurs van NXP. 

Inschrijven t/m 17 december 2023

Nederlandse ondernemingen kunnen zich tot en met 17 december opgeven via www.KW1prijs.nl. Hierna zullen de regionale selectiecommissies en de plaquette-jury per categorie 12 bedrijven nomineren, die in een live pitch mogen motiveren waarom hun organisatie een Koning Willem I Prijs verdient. De vakjury selecteert vervolgens per categorie drie finalisten en het Bestuur van de Stichting kiest uiteindelijk de winnaars. De prijzen worden in mei 2024 uitgereikt door erevoorzitter Koningin Máxima en voorzitter Klaas Knot.

KIVI steunt Koning Willem I stichting

De Koning Willem I Prijzen zijn onafhankelijke ondernemingsprijzen en worden gesteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In het bestuur zijn vertegenwoordigd De Nederlandsche Bank N.V., VNO-NCW, MKB Nederland, De Maatschappij, Instituut Nederlandse Kwaliteit, Nive, Kamer van Koophandel Nederland, Nederlandse Vereniging van Banken, Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants, Duurzaamheid.nl, Nederlandse Loterij en KIVI, het Koninklijk Instituut van Ingenieurs.
 

Beeld: V.l.n.r. Klaas Knot, Maurice Geraets en Jean Schreurs van NXP, Hare Majesteit Koningin Máxima, Bart Oude Wesselink en André Jansen van Maan Group en Bert van Son van MUD Jeans tijdens de uitreiking van de Koning Willem I prijzen 2022.