René Berkvens, CEO van Damen Shipyards Group heeft de KIVI Erepenning Maritieme Techniek ontvangen. De uitreiking gebeurde gister tijdens het symposium ‘De Maritieme Maakindustrie - Is er plaats voor innovatie in de boardroom?’

De erepenning  geldt als erkenning voor het behalen van uitzonderlijke resultaten in en voor de Nederlandse Maritieme Industrie. Volgens de jury heeft Berkvens als geen ander gezien ‘…dat de werf niet zozeer een product aanbiedt, maar een dienst die de klant over lengte van jaren gebruikt.’ Verder roemden zowel de jury als sprekers Berkvens’ jarenlange rol als initiator en stimulator van vele commerciële, organisatorische en strategische Damen-successen.

De erepenning werd uitgereikt door drs. Micaela dos Ramos, directeur van KIVI, en ir. Edward Heerema, CEO van Allseas die in 2013 de KIVI-erepenning kreeg uitgereikt. Anderen die het eremetaal ontvingen waren scheepsbouwhoogleraar Lex Keuning van de TU Delft, CEO Jaap Roodenburg van scheepswerf Huisman en Gerard Dijkstra van jachtontwerper Dykstra Naval Architects.

In 2012 had Berkvens een groot interview in De Ingenieur. Hij maakte zich daarin zorgen over het Nederlandse maritieme kenniscluster: "Nederland moet ervoor zorgen dat het kenniscluster behouden blijft. De maritieme sector is van oudsher heel sterk. Er is veel kennis voorhanden, die essentieel is voor een bedrijf als Damen. Uiteraard is het mogelijk om professionals uit het buitenland aan te trekken, maar Damen maakt in de eerste plaats gebruik van de Nederlandse kennis. Onder jongeren blijkt echter weinig animo voor een maritieme studie. Vooral de uitstroom van babyboomers, die momenteel massaal met pensioen gaan, zet het maritieme cluster onder druk. Er is een enorme vraag naar hoogopgeleide werknemers."

Lees hier het complete interview met René Berkvens uit De Ingenieur


 

Zie ook

Nieuws KIVI

Nieuws De Ingenieur

Activiteiten KIVI

Vacatures De Ingenieur