In verband met het beëindigen van de termijn van één van de leden zoekt KIVI een nieuw commissielid voor de CCTO, de commissie die zorg draagt voor de kwaliteit van de PDEng-opleidingen. Bij interesse kunt u reageren tot 1 november 2019.

De Nederlandse Certificatie Commissie voor opleidingen tot Technologisch Ontwerper (CCTO) accrediteert de postdoctorale opleidingen tot Technologisch Ontwerper aan de technische universiteiten (4TU.SAI). Na twee jaar opleiding in ontwerpvaardigheden geeft het behalen van het diploma recht op het voeren van de titel Professional Doctorate in Engineering (PDEng). In de CCTO zijn de TU Delft, TU Eindhoven, Universiteit Twente, VNO-NCW/MKB-Nederland en KIVI vertegenwoordigd. KIVI benoemt twee leden in de CCTO en draagt zo bij aan de kwaliteitsbewaking van deze opleidingen.

Functieprofiel

  • Afgestudeerd ingenieur (WO niveau)
  • Tenminste 5 jaar werkervaring
  • Concrete ervaring en aantoonbare affiniteit met technologisch ontwerpen
  • Kennis van het (postdoctorale) onderwijs
  • Communicatief ingesteld met een positief-kritische, constructieve houding
  • Een afgeronde PDEng-opleiding is een pré

De leden namens KIVI worden benoemd voor een periode van drie jaar. De tijdbesteding is beperkt tot het voorbereiden en bijwonen van circa vijf vergaderingen per jaar en het circa één keer in de twee jaar als mentor begeleiden van een beoordeling van een opleiding op basis van certificatiecriteria. De functie is onbezoldigd, maar onkosten worden vergoed.

Meer informatie en reageren

Spreekt het u aan bij te dragen aan de kwaliteit van de PDEng-opleidingen? Mail uw motivatie met cv vóór 1 november 2019 aan mevr. ir. Loes Bliek, uitvoerend secretaris van de CCTO, ccto@kivi.nl. Voor meer informatie kunt u haar bellen op 070-3919813. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.