Bestuur van de Nederlandse Procestechnologen lanceren eerste podcast!

Nu live: de eerste KIVI-podcast

Een podcast kun je overal en altijd luisteren, waar je maar wilt. Tijdens het sporten, thuis op de bank, in de auto of in de trein, tijdens het koken of klussen. Alleen al in Nederland zijn er bijna 2 miljoen mensen die dagelijks of af en toe een podcast luisteren. Als je ook regelmatig podcasts luistert weet je dat het een fantastische manier is om mensen je verhaal te vertellen. Luisteraars worden echt in de podcast gezogen. Het lijkt wel of je als luisteraar daadwerkelijk aanwezig bent bij het gesprek.

Binnen het bestuur van de Nederlandse Procestechnologen (NPT), onderdeel van KIVI, hebben we een aantal enthousiaste podcast luisteraars. Wij vonden het dan ook de hoogste tijd om, naast alle andere activiteiten die we organiseren, ook podcasts te gaan maken. Podcasts over procestechnologie. En dan heb je een mooi onderwerp te pakken. Procestechnologie is immers alles omvattend. Procestechnologie is de basis van alles. In onze podcast serie hebben we ervoor gekozen om in gesprek te gaan met jonge ingenieurs die werken aan het ontwikkelen van technologieën met impact. Innovaties die onze toekomst gaan bepalen.  

In de eerste podcast gaan NPT-bestuursleden Yannick en Ronald in gesprek met Carlos Cabrera van de startup Greencovery. In deze aflevering vertelt Carlos ons alles over de wijze waarop hij hoogwaardige ingrediënten weet terug te winnen uit laagwaardige zijstromen in de voedingsmiddelenindustrie.  Met de aanpak van Greencovery komen we weer een stap dichter bij een toekomst zonder afval. Voor de tweede aflevering gaat Carolien Wolsink namens het NPT-bestuur in gesprek met Tim van Schagen. Tim is PhD student aan de TU Twente en doet baanbrekend onderzoek naar het afvangen van CO2 en het omzetten van deze CO2 in bruikbare producten. #staytuned

klik hier op de podcast te belusiteren via Spotify 

100+ Free Podcast & Microphone Photos - Pixabay