Voor 2017 en 2018 heeft het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) de Circulaire Economie als thema centraal gesteld. Rondom dit thema zijn al meerdere columns geschreven en diverse bijeenkomsten georganiseerd. Ook hebben we van al meer dan 70 leden en deskundigen suggesties over het thema ontvangen.

Hieronder 2 voorbeelden:

  • Op 7 maart gaf Yasemin Cegerek, lid Tweede Kamer der Staten-Generaal en rapporteur Circulaire Economie, ons inzicht in het politieke landschap rondom Circulaire Economie. Belangrijke punten van de avond waren o.a. het creëren van kenniscentra rondom Circulaire Economie en het lobbyen van ingenieurs in de politiek.
  • Bij de KIVI-afdeling Filosofie en Techniek werd op 8 maart gesproken over inefficiënte technische concepten die soms toch al meer dan een eeuw dominant zijn in ontwerpen en dat vraagt om een andere houding van ontwerpers. Een belangrijke punt van de avond was o.a. dat ingenieurs zich afvragen hoe voor hun werk, binnen de organisatie goede stappen gezet kunnen worden.

De komende twee jaar gaat de begeleidingscommissie van het KIVI-jaarthema hard aan de slag met deze belangrijke punten, want meer kennisoverdracht en bewustwording zijn duidelijke doelstellingen die de commissie zich gesteld heeft.

Voor meer informatie:www.kivi.nl/circulaire-economie

Heeft u nog suggesties of ideeën? Mail:Jasper.vanAlten@kivi.nl