KIVI-0070Lab

Op de bovenste etage van ons pand staat een IT-lab met uitzicht op het Malieveld: het KIVI-0070Lab. Het lab wordt door veel verschillende groepen gebruikt: van onderzoekers, startups en studenten tot bedrijven en maatschappelijke organisaties.


KIVI-0070Lab

Het KIVI-0070Lab is een uniek concept: een hightech IT-lab waarin grote en kleine partijen uit het bedrijfsleven en hoger onderwijs samenwerken, gericht op het versterken van de human capital agenda op het gebied van big data, cybersecurity, Internet of Things (IoT) en artificiële intelligentie. Het voorziet in een bijzonder inspirerende omgeving, voor zowel experts als voor mensen die geen IT-achtergrond hebben. Hierdoor kan het KIVI-0070Lab een brede doelgroep bedienen. Ook is het KIVI-0070Lab goed in te zetten als annex voor evenementen op het Malieveld, zoals bijvoorbeeld voor crowd control. 

“Met het KIVI-0070Lab wil KIVI de infrastructuur bieden om verdere innovatie op het gebied van big data en cyber security te faciliteren. Samen met de kennis vanuit onze leerstoelen bij TU Delft, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Universiteit Twente en diverse bedrijven willen wij hier de schouders onder zetten”, aldus directeur Micaela dos Ramos. “Het is prachtig om te zien dat zowel grote bedrijven als kleinere innovatieve spelers middelen en expertise ter beschikking stellen om samen een ecosysteem van kennisdeling, onderzoek en uitdaging mogelijk te maken.”

0070lab.jpg
LOGO_0070LAB_DEF.jpg

Cybersecuritycentrum in Europa

De regio Den Haag telt als een cybersecuritycentrum in Europa. In deze regio werken 15.200 mensen en realiseren ruim 400 bedrijven meer dan 25% van de nationale omzet als het gaat om security. Nationaal gezien zijn er 61.600 mensen werkzaam op het gebied van security en wordt er een omzet gedraaid van 7,2 miljard euro. Het KIVI-0070Lab is gerealiseerd door KIVI, in samenwerking met onder meer de Gemeente Den Haag, Dell, IBM, Cisco, Vodafone en Ziggo, ECP, Snow BV, Vi-computer en onderwijsinstellingen TU Delft en De Haagse Hogeschool.

Benieuwd naar de zaalverhuurmogelijkheden? Neem een kijkje op de zaalverhuurpagina.

Articles

KIVI-0070Lab op TEDxDelft 2018 Cyber security starts in primary school (Article by IBM) Malafide-website-detector wint vierde editie Dutch Open Hackathon Cybersecurity voor Ingenieurs: activiteit KIVI-afdeling Informatica Linked Data in de praktijk: activiteit KIVI-afdeling Informatica in samenwerking met TNO en Linked Data

Partners KIVI-0070Lab