De veelzijdige ingenieur 


Miguel DelcourJe kan er als ingenieur voor kiezen je te onderscheiden door je vakmanschap te laten toetsen en te laten registreren. Chartered Engineering (CEng) en Incorporated Engineering (IEng) zijn dé kwaliteitsmerken voor topingenieurs volgens internationale standaarden. Wij zijn trots dat KIVI ambitieuze ingenieurs kan helpen deze kwalificaties te behalen.

Nederland telt ondertussen een flink aantal Chartered en Incorporated Engineers. Maar dat mogen er veel meer worden. Want de CEng- en IEng-kwalificaties stimuleren de ontwikkeling van een ingenieur, zowel voor wat betreft harde als zachte vaardigheden. Je kunt je ermee onderscheiden en het is mondiaal erkend. KIVI heeft een aantal podcasts gemaakt waarin Chartered Engineers uit verschillende werkvelden en met verschillende achtergronden aan het woord komen over de ins en outs van het chartership. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over Chartered Engineering en wat het jou als ingenieur kan brengen. De eerste twee podcasts zijn nu te beluisteren via de KIVI-website.

November klinkt nog ver weg, maar samen met de NVAF (Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken) zijn we druk bezig met de organisatie van de Funderingsdag op donderdag 7 november in Harderwijk. Dit tweejaarlijkse congres is dé ontmoetingsplaats voor iedereen die actief is in de Betonbouw en de Geotechniek. Heb je interesse om als exposant of bezoeker deel te nemen? Bekijk dan deze website.

Miguel Delcour, directeur KIVI  

Funderingsdag “Future Proof” op 7 november


Op donderdag 7 november vindt weer de tweejaarlijkse Funderingsdag plaats, deze keer in Harderwijk. Met het thema "Future Proof" staan we stil bij de vraag wat er nodig is in de funderingsbranche om klaar te zijn voor de toekomst. Inspirerende projecten, innovaties en visies zullen de revue passeren. Uiteraard zijn er weer voldoende mogelijkheden om te netwerken en oude bekenden te ontmoeten en verwachten wij weer een goedgevulde expositie.

Kijk voor meer informatie op de website van Funderingsdag.

Online spreekuur KIVI-ingenieurscoach op 29 april
Loop jij met vragen als: Wat wil ik met mijn loopbaan als ingenieur? Hoe bereid ik me voor op een online sollicitatiegesprek? Is werken in het buitenland wat voor mij? Dan is een online spreekuur met een KIVI-ingenieurscoach iets voor jou. Het eerstvolgende online spreekuur is op maandag 29 april vanaf 19.00 uur. Er zijn nog plaatsen vrij.

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de KIVI-website.

Podcasts Chartered Engineering: beluister nu podcast nr. 2 met Rinze Geertsma

Wil je meer weten over de titel Chartered Engineer/Incorporated Engineer, het behalen van de titel en de waarde ervan? Voor de tweede aflevering van de Podcast Chartered Engineering-serie spraken we met Rinze Geertsma. Rinze is docent bij de Nederlandse Defensie Academie in Den Helder én zit in het bestuur van de KIVI afdeling Chartered Engineers waar hij over de begeleiding van de chartership-kandidaten gaat. In deze podcast vertelt hij boeiend over zijn werk, geeft hij enkele interessante voorbeelden van vragen die de kandidaten voorgelegd kunnen krijgen en schetst hij een beeld van de internationale erkenning van de titel.

Beluister de podcast via de KIVI-website

Nieuwe praktijkgerichte hbo-informatica-deeltijdopleiding bij ICT Academie Apeldoorn
De ICT Academie Apeldoorn start op 26 augustus met een erkende hbo-bachelor-informatica-opleiding. Studenten hebben de keuze uit de varianten 'Software Engineering' en 'Geo-ICT'. Deze kleinschalige deeltijdopleiding onderscheidt zich door praktijkgericht onderwijs, waarbij studenten voor hun praktijkopdrachten ook uitdagingen uit hun eigen werkomgeving mogen kiezen. Tijdens de gehele opleiding is er aandacht voor softskills als presentatietechnieken, onderhandelen en beïnvloeding. 

De opleiding is opgedeeld in acht thematische leerprojecten waarbij er steeds een ander aspect van de werkzaamheden van een Software Engineer of Geo-ICT-er centraal staat. Zo zijn er leerprojecten ‘ruimtelijke analyse’, ‘het ontwerpen van software’ of ‘architectuur’. Studenten die op hun havo-eindlijst voor wiskunde een acht of hoger hebben gehaald, komen in aanmerking voor een talentbeurs waarmee zij gratis kunnen studeren! 

Kijk voor meer informatie op de website van de ICT Academie.

Manufacturing Technology Conference op 16 april in conferentiecentrum Koningshof in Veldhoven


Productietechnieken ontwikkelen zich in een razendsnel tempo. Een flinke uitdaging voor ingenieurs om al deze technieken te kennen en dus ook toe te passen. Herken je deze uitdagingen en ben je benieuwd hoe exposanten zoals BKB Precision, Dassault Systèmes en Sommen-edm je hierbij kunnen ondersteunen? Bezoek dan de Manufacturing Technology Conference. Naast de mogelijkheid om verschillende specialisten te ontmoeten tijdens de postersessies, focust de Manufacturing Technology Conference ook op kennisdeling door middel van keynotes, tech talks en rondetafelgesprekken. Deze dag is volledig gewijd aan het uitwisselen van kennis tussen technische ontwerpers, designers, (NPI) engineers en de maakindustrie. Toegang tot dit event is gratis. Registreer je via deze website.

KIVI Tour: Uiterst technisch landschap verdient alsnog een natuurlijk karakter op 12 aprilDe KIVI-afdeling Duurzame Technologie organiseert op vrijdag 12 april een bustour met presentaties in het kader van landschapsontwikkeling in de omgeving Haarlem, Schiphol en Amsterdam in verleden, heden en toekomst. Door van de geschiedenis te leren kunnen we de klimaat- en ecologieproblematiek aanpakken, onder andere door duurzame groenaanplant en schone groene energieoplossingen. Je wordt on tour meegenomen om inspiratie op te doen voor effectieve groenvoorziening als landschapsinrichting voor de nabije toekomst.

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de KIVI-website.

Design Challenge Stedenbouw & Verkeer Lunetten-Koningsweg op 18 april


Op donderdag 18 april organiseert de BNSP (Beroepsvereniging van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen) samen met de Afdeling Verkeer en Vervoer van KIVI een Design Challenge voor het gebied Lunetten-Koningsweg in Utrecht. Dit gebied wordt ontwikkeld tot een nieuw centrumknooppunt, waar wonen, werken, goede bereikbaarheid en andere voorzieningen worden gecombineerd. Ben jij een stedenbouwkundige of een verkeerskundige en lijkt deze casus jou een interessante uitdaging? Meld je aan voor deze Design Challenge.

Kijk op de KIVI-website voor meer informatie en om je aan te melden.  

Presentatie Water en Bodem sturend? Een kwestie van doen! op 17 aprilDe KIVI-afdeling Landgebruik en Watermanagement organiseert op woensdag 17 april een inspirerende sessie bij Ingenieursbureau Arcadis in Arnhem. Spreker Wilco Klutman van Arcadis neemt je aan hand van praktijkvoorbeelden, zowel planvorming als uitvoering, mee in het thema “water en bodem sturend”. Wilco laat zien hoe in de praktijk heel concreet aan oplossingen wordt gewerkt, en hoe deze daadwerkelijk worden gerealiseerd.

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de KIVI-website.

Disasters Expo Europe: prepare, respond, recover on May 15-16


We're excited to announce our partnership with Disasters Expo Europe, the leading event in disaster management. Explore the latest solutions shaping disaster preparation, response and recovery on the 15th & 16th of May at the Messe Frankfurt.

This is your opportunity to engage in discussions on how the engineering industry can collaborate with other sectors to enhance overall disaster resilience and response efforts. Secure your complimentary tickets now and be part of the conversation driving innovation in disaster resilience.

Register for free via the Disasters Expo Europe website.


 

Congres Autonoom rijden - Hoe sturen we automatisch rijden in de juiste richting? op 24 april
Onze mobiliteit moet schoner, veiliger en efficiënter om steden leefbaar en bereikbaar te houden. Kan automatisch rijden daar een bijdrage aan leveren? KIVI Regio Gelderland organiseert in samenwerking met de KIVI-afdeling Verkeer en Vervoer, HAN Academie Engineering en Automotive en Royal HaskoningDHV op woensdag 24 april het congres ‘Autonoom rijden - Hoe sturen we automatisch rijden in de juiste richting?’. Verschillende sprekers komen hierover aan het woord, er is een paneldiscussie, een demonstratie van de Zelfrijdende Twizzy/Streetdrone en een rondleiding door het lab van HAN Academie Engineering en Automotive.

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de KIVI-website.


- vacature - SPECIALIST BRANDVEILIGHEID


Bouw als specialist brandveiligheid mee aan een continu veilige omgeving voor top-onderzoek en -onderwijs bij de oudste en grootste technische universiteit van Nederland. Met een oppervlakte van ruim 161 hectare en een 60-tal gebouwen is de TU Delft een van de grootste campussen ter wereld. In jouw rol zorg je dat de gebouwen van de TU Delft brandveilig zijn en blijven. Jij bepaalt het beheerplan met bijhorend effectief, efficiënt en veilig beheerproces voor de brandveiligheid van de gebouwen waarbij je collega toezichthouders in het veld toezien op naleving hiervan.

Lees meer over de vacature en solliciteer

- Engineering Works - 

Toonaangevende werkgevers opgelet!
Presenteer jezelf onder de noemer 'Engineering Works'. En laat zien wat voor uitdagend werk jij technici te bieden hebt.

Voor informatie, kijk op deze website>>

KIVI-activiteitenkalender

3 april
Kooy symposium - Smart Defence Industry

3 april
College: Ontwerpen met nieuwe materialen

4 april
Vakbeurs en congres: ZIE: Zuid-Hollands Industrie Event

4 april
Bedrijfsbezoek aan ABB verduurzaamde productielocatie te Ede

8 april
Algemene Ledenvergadering KIVI Regio Oost met presentatie Prefab woningen nieuwe stijl

9 april
Lezing: Hoe gaat Rijkswaterstaat Nederland veilig, leefbaar en bereikbaar houden?

10 april
Bedrijfsbezoek Bever Andelst - Autoaanpassingen

11 april
International Seminar on Successes and Failures: What did we learn?

11 april
Webinar: Datagedreven assetmanagement Vitens

11 april
Techcafé | Industrie 4.0, Smart Industry

11 april
Lezing: The Environmental Impact of Aruba’s Food Consumption, using Life Cycle Assessment (LCA)

12 april
Congres FYSICA 2024

12 april
KIVI Tour: Uiterst technisch landschap verdient alsnog een natuurlijk karakter

16 april
ESI Symposium 2024: Digital transformation, paving the way forward

16 april
UPPS Symposium Perfect Fit

16 april
Lezing: Brouwen en bouwen

16 april
Algemene Ledenvergadering KIVI Telecommunicatie

17 april
Lezing: Water en Bodem sturend? Een kwestie van doen!

18 april
RF Technology event 2024

18 april
Design Challenge Stedenbouw & Verkeer: Lunetten-Koningsweg

20 april
Lustrumviering Histechnica

Meer activiteiten
Bekijk de Activiteitenkalender

Vacaturebank 
Kijk voor meer technische vacatures op onze vacaturebank

Doorlopende trainingen
Bekijk hier alle online trainingen van KIVI Academy en partner Cisco
LinkedIn
Instagram
Website
Copyright ©  2024 Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

Reageren | KIVI-ingenieurscoaches  | Vacatures | Lid worden |

Uitschrijven voor de KIVI-nieuwsbrief