Webinar: Oosterscheldekering: de beoordeling van het grootste Deltawerk

Woensdag 15 maart 2023 ( Dag van de Ingenieur) van 12.00 - 13.00 uur

Hoe beoordeel je de veiligheid van het grootste Deltawerk van Nederland? Dat is de vraag die Rijkswaterstaat, TNO, HKV en IV-Infra gezamenlijk hebben opgepakt.

In de periode 2019-2022 is de veiligheidsbeoordeling van de Oosterscheldekering uitgevoerd door Rijkswaterstaat, TNO, HKV en IV-Infra. De Oosterscheldekering is een uniek object, bestaande uit onder andere 62 beweegbare schuiven, 65 betonnen pijlers, een uitgestrekte bodembescherming, twee eilanden, breukstenen dammen en de Roompotsluis. Vanuit de ‘Regeling veiligheid primaire waterkeringen’ wordt voor de Oosterscheldekering een Toets op Maat gevraagd, waarbij naast een constructieve faalkans op trajectniveau ook wordt gevraagd om de invloed van deze faalkans op de waterstandstatistiek in het achterland te bepalen.

Om dit mogelijk te maken zijn op maat gemaakte modellen ontwikkeld waarmee met een volledig probabilistische berekening zowel de constructieve faalkans als de invloed op de waterstandstatistiek is berekend. In deze Webinar vertellen we je over de toegepaste werkwijze, leerpunten en resultaten van de beoordeling, als voorbeeld van een methode waarmee de sterkte van onze kunstwerken en de samenhang met het achterliggende watersysteem zonder faalkansbegroting en integraal beoordeeld kunnen worden.

Benieuwd naar alle aspecten van deze beoordeling? Meld je dan aan voor dit webinar, georganiseerd door KIVI afdeling Bouw- en Waterbouwkunde. Deelname is gratis. 

De link voor deelname via MS Teams ontvang je na registratie via de website.