Betrouwbaar ingenieurswerk begint met vakmanschap van de ingenieurs. Daarvoor zijn goede opleidingen onontbeerlijk. Op sommige werkterreinen, zoals brandveiligheid en constructieve veiligheid, kan het noodzakelijk zijn om aantoonbaar extra opleiding en voldoende ervaring te hebben en dit gedurende de loopbaan bij te houden in een vakregister.

In de nieuwsbrief van Koninklijke NLingenieurs een stuk over de internationale titels Chartered Engineers & Incorporated Engineers.

Betrouwbaar ingenieurswerk begint met vakmanschap van de ingenieurs. Daarvoor zijn goede opleidingen onontbeerlijk. Op sommige werkterreinen, zoals brandveiligheid en constructieve veiligheid, kan het noodzakelijk zijn om aantoonbaar extra opleiding en voldoende ervaring te hebben en dit gedurende de loopbaan bij te houden in een vakregister. Ook om andere redenen kan een ingenieur ervoor kiezen zich te onderscheiden door zijn of haar vakmanschap te laten toetsen en registreren. Koninklijke Nlingenieurs is daarom pleitbezorger van (vak)registers zoals het constructeursregister of de Chartered Engineers. Zij zal zelf geen register ontwikkelen, maar KIVI is hier wel mee bezig en werkt hiervoor ook samen met het constructeursregister. Eelco Schrik van bedrijf Mott MacDonald en voorzitter van KIVI-afdeling Chartered Engineering vertelt ons meer.  Lees hier het hele artikel met Eelco Schrik-> https://lnkd.in/dJG9B7P9