Het bestuur van KIVI-afdeling Geotechniek nodigt u van harte uit voor een bezoek aan de Parallel Boulevard Noordwijk op 6 december 2022 om 13.00 uur. De kans om een bezoek te brengen aan de 6 meter diepe sleufbekisting!

De bijeenkomst vindt plaats in Hotel aan Zee (www.hotelaanzee.nl/) te Noordwijk. 

Omdat De Parallel Boulevard is opgebroken, is het raadzaam om op tijd te komen. Parkeren kan op de Boulevard van Noordwijk.  

De herinrichting van de Parallel Boulevard is een project van de gemeente Noordwijk, het hoogheemraadschap van Rijnland en Dura Vermeer. In 2014 heeft de gemeenteraad van Noordwijk besloten, de doorgaande verkeersroute te vernieuwen. Tevens zorgt het stijgende grondwaterpeil voor wateroverlast. De betonnen dijk in de duinen, aangelegd in 2008, verhindert de afvoer van grondwater naar zee. Tijdelijke pompen houden het grondwaterpeil onder controle.

Het verbeteren van de waterafvoer is belangrijk voor de Parallel Boulevard en omgeving. Met de aanleg van een nieuwe RVS-drain rond 200mm op circa 6 meter diepte wordt het grondwaterpeil teruggebracht naar het niveau voor de ‘dijk-in-duin’-constructie. Op www.parallelboulevard.nl vindt u meer informatie over het project.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 uur         Welkom Hotel aan Zee, Noordwijk

13.15 uur         Algemene introductie over plan, proces en problematiek, Gert Hartog (Gemeente Noordwijk)

13.45 uur         technische uitwerking en omgevingsrisico’s, Auke Balder (CRUX)

14.15 uur         Bezoek Parallel Boulevard en de 6 m diepe sleufbekisting

U kunt zich aanmelden via de KIVI website.

We hopen u te zien op 6 december!