Leden die deze gebeurtenis willen bijwonen zijn van harte welkom!

Beste leden van GDT,

Enige tijd geleden hebben we laten weten dat de jury de Willem Wolff Prijs 2021 heeft toegekend aan het Nederlands Stoommachine Museum in Medemblik. Met het toegezegde bedrag is het mogelijk om een geavanceerde presentatie te maken waarin het complexe opstarten en onderhoud van een stoommachine op zodanige wijze wordt vastgelegd dat de in het museum aanwezige kennis kan worden overgedragen aan een volgende generatie medewerkers die zelf nog geen ‘hands-on’ ervaring met dit type machines hebben. Op deze wijze kan de kennis die in het stoommachine museum aanwezig is veilig worden gesteld.

De prijsuitreiking zal plaats vinden in het museum zelf. Het programma bestaat, naast de prijsuitreiking, uit een toelichting op en demonstratie van de wijze waarop de kennis kan worden veiliggesteld. Verder zal er een rondleiding door het museum zijn dat dan ‘op stoom’ is en dus extra interessant om te bezoeken. Er wordt in een eenvoudige lunch voorzien en na afloop kan er, indien het weer dat toelaat, een korte wandeling door Medemblik worden gemaakt. Voor de meesten van ons is Medemblik immers nog een terra incognita.

Het programma zal om 11:30 beginnen en om uiterlijk 16:00 uur zijn afgelopen.

Leden die deze gebeurtenis willen bijwonen zijn daarvoor van harte uitgenodigd en u kunt een introducé(e) meenemen.

In verband met de organisatie is het wel nodig dat u zich daarvoor aanmeldt. In principe kunt u op eigen gelegenheid komen maar u kunt ook aangeven dat u liever van gezamenlijk vervoer gebruik wilt maken. Als daarvoor voldoende belangstelling is, zullen wij dit organiseren. U moet dan wel rekening houden met een bijdrage in de orde van 35€ pp. U kunt dit bij uw aanmelding aangeven.

Meer informatie over het Nederlands Stoomachine Museum kunt u vinden in de website https://stoommachinemuseum.nl