Het plan is om in 2024 een 7-daagse studiereis naar Baskenland te organiseren

Zoals bij velen van u bekend organiseert onze afdeling samen met de vereniging Histechnica naast maandelijkse boeiende voordrachten, jaarlijks ook een studiereis, afwisselend een binnenlandse (meestal 2-daags)  en een buitenlandse reis (5 tot 7-daags).  Deze reizen kenmerken zich steeds door bijzondere monumenten van industriële archeologie en techniek waarbij ook aandacht kan worden besteed aan interessante culturele aspecten van de regio. Wij mogen ons verheugen in veel belangstelling voor deze reizen mede door de goede sfeer.

Het plan is om in 2024 een 7-daagse studiereis naar Baskenland te organiseren. Onze reiscommissaris is druk bezig met de voorbereidingen en verwacht om uiterlijk in januari a.s. een convocatie met inschrijfformulier rond te kunnen zenden.

De reis

De reis begint en eindigt in Bilbao het industriële centrum en hoofdstad van Baskenland.

Vooral door de aanwezigheid van grondstoffen ter plaatse ontwikkelde zich in Baskenland en ook in het aangrenzende deel van Noord-Spanje, in de 19e eeuw relatief vroeg industriële bedrijvigheid,

In Bilbao zal in november een Europees congres voor industrieel erfgoed worden gehouden. Onze reiscommissaris zal dit bijwonen en verwacht daar nog nuttige contacten te kunnen opdoen. Dit is ook de reden dat het definitieve programma pas later dan gewoonlijk kan worden vastgesteld.

Er zijn een aantal interessante locaties in het vizier. In ieder geval zal de Puente Colgante, de wereldberoemde zweefbrug in Bilbao (Unesco wereld erfgoed) uitvoerig worden bezocht. De aangrenzende regio Cantabrië met Santander zal eveneens worden aangedaan. Verbleven wordt in 2 of 3 hotels.

Wanneer?

De startdatum zal op of omstreeks 29 mei a.s. zijn. Als u interesse heeft om mee te gaan kunt u dit daar rekening mee houden in uw agenda.

De kosten kunnen pas later worden bepaald. Onder andere voor de hotel reserveringen is het van belang een idee te hebben over het te verwachten aantal deelnemers. Daarom wordt het hogelijk gewaardeerd als u uiterlijk 10 november uw serieuze voornemen meldt  om aan de reis deel te nemen, met of zonder partner. Dit uiteraard zonder enige verplichting. Stuur daarvoor een email aan onze reiscommissaris, Ton Boele (tboele@box.nl).