[1] Wat veroorzaakt de huidige energiecrisis? We hebben op dit moment te maken met een kanjer van een energiecrisis.

Die zal het leven van veel Nederlanders ingrijpend veranderen: gezinnen onder modaal gaan van net rondkomen, tot structureel geldtekort en bezuinigen op eerste levensbehoeften, zonder uitzicht op verbetering. De oliecrisis in 1973 en de schuldencrisis in 2010 vallen in het niet bij de schade die deze crisis aanricht.

Waardoor wordt deze crisis veroorzaakt, en wat staat ons nog te wachten?

Wat zijn de gevolgen ervan voor onze basisindustrie en voor de toekomst van onze economie en onze welvaart?

[2] De (on)haalbaarheid van de energietransitie Hoe wordt de energietransitie ons voorgespiegeld, hoe (on)haalbaar is dat, en hoe zal onze energievoorziening zich de rest van de eeuw in werkelijkheid ontwikkelen?

Er is een verbijsterend verschil tussen het algemeen geaccepteerde narratief over de energietransitie, en hoe mensen met verstand van energie tegen de transitie aan kijken. En dat geldt zowel voor de vele kritische ingenieurs die zich individueel in het debat mengen, als voor de aller-duurzaamste ingenieursbureaus.

Toch kijken onze politici en de media alleen naar het alarmistische verhaal, zonder zich te realiseren wat de absurde consequenties van hun besluiten zullen zijn.

Tijd voor de waarheid over de energiecrisis en -transitie!

Spreker: Theo Wolters

De borrel begint om 18:00 uur en de maaltijd volgt stipt om 19:00 uur.

 

Verdere informatie of aanmelden kan via: kringrotterdam@kivi.nl