Klik hier om de opname terug te kijken.

Sinds een aantal weken is het zover. De vaccins tegen COVID-19 worden verspreid, de Nederlandse vaccinatie-campagne is begonnen! Alle hoop is gevestigd op de vaccins die op termijn een einde kunnen maken aan de 1,5 metersamenleving.

Ook op de campus van de Universiteit Twente is in korte tijd een enorm vaccinatie- en testcentrum uit de grond gestampt. Dit was voor KIVI Students Twente een extra reden om hier een lezing over te organiseren!

In Nederland wordt er op dit moment gevaccineerd met het Moderna en BioNTech/Pfizer vaccin, beiden gebaseerd op mRNA technologie. Hoe werken deze vaccinaties precies? Wat heeft het voor mogelijke gevolgen op de lange termijn? Wat is filosofie achter de Nederlandse vaccinatiestrategie? Relevante vragen die een medisch-technisch antwoord behoeven.

Diederik Gommers is Hoogleraar Intensive Care Medicine en specialist in het Member Outbreak Management Team (OMT) dat de regering adviseert over volksgezondheidsmaatregelen om de verspreiding van COVID-19 terug te dringen. In 2020 kreeg hij de Machiavelliprijs voor zijn "niet aflatende inzet om de wetenschap over het coronavirus toegankelijk te maken voor een breed publiek“.

Op donderdag 18 februari om 16:00 geeft Diederik Gommers een online lezing over de technisch-medische werking van de COVID-19 vaccins en de bijbehorende vaccinatiestrategie. Een inhoudelijk verhaal, met ruimte voor vragen.

Je kunt je opgeven via de KIVI website. Hier kun je desgewenst ook een vraag indienen voor Diederik Gommers.

De link voor deelname wordt later via email toegestuurd.