Op de mooie avond 29 mei heeft het bestuur van onze Vakafdeling LW KIVI, na een bestuursvergadering 'op locatie', afscheid genomen van de vertrekkende bestuursleden Jibbe J. Poppen (TAUW Nederland), Erik Fiktorie (Iv) en Lars Paternotte (ConcepT studievereniging). Waarvoor grote dank!

Gelukkig zijn we met de komst afgelopen jaar van Floris Boogaard (Deltares/Hanzehogeschool Groningen ), Jasper Wisman (TAUW Nederland) en Floris-Luc Witjes (ConcepT), samen met de al aanwezige bestuursleden Maaike Klein Overmeen (BZ Ingenieurs & Managers) en Annelies Straatman (Hogeschool van Amsterdam/Hogeschool van Amsterdam) weer op sterkte!

Mooi om vervolgens in de avond met elkaar te spreken over de relevantie van het KIVI-netwerk, en hoe we als vakafdeling van toegevoegde waarde kunnen blijven voor ons vakgebied. Zeker in een tijd waarin er steeds meer 'aanbod' op heel gemakkelijke wijze tot ons komt, maar ook in een tijd waarin ons vakgebied uitermate relevant en actueel is: het klimaat verandert waardoor watermanagement steeds uitdagender wordt, in combinatie met een toenemende druk op het landgebruik. Spot on!

Bevestigd werd de insteek om vooral de pragmatische kant van ons werk te delen, focus op het toepassen van concrete kennis, georganiseerd in verbinding met de verschillende type organisaties (kennisinstituten, ingenieursbureaus, aannemers, overheden, onderwijsinstanties, ...). En vooral ook door kleinschalige laagdrempelige activiteiten te organiseren op locatie, in de regio, door het hele land heen. En dan het liefst dat je ook daadwerkelijk met je eigen ogen kunt zien hoe iets gerealiseerd is, of wordt... En vervolgens in een setting waarin we 'gewoon' KIVI-ingenieurs zijn onder elkaar. Maakt niet uit waar je werkt, of welke positie je daar hebt! Senior of junior, leidinggevende of specialist, of welke verschillen er ook maar mogen zijn. Het ingenieursvak, met passie voor het werk, is wat ons bindt!

Vol goede moed gaan we daarom ook als (ver)nieuw(d) bestuur door!