Deze activiteit wordt uitgesteld tot na de zomervakantie in verband met de ontwikkelingen van het coronavirus

Met de komst van de vierde industriële revolutie “industry 4.0.” worden steeds meer devices aan het internet verbonden. Deze devices zijn bijvoorbeeld HMI’s, PLC’s of complete Scada-systemen. De voordelen zijn legio:

  • Op afstand bedienen van bruggen en sluizen
  • Op afstand uitlezen van procesgegevens voor predictive maintenance
  • Storingen verhelpen van waar dan ook ter wereld
  • …..

De procesautomatisering stelt ons in staat om de efficiëntie van onze processen te verhogen. Maar hoe staat het met onderhoud van die systemen? Onderhoud krijgt er een discipline bij:  “Operational Technology”. Of in het Nederlands: “industriële automatisering”. Die verantwoordelijkheid ligt vaak bij de OT manager of manager Procesautomatisering. Maar door de verbondenheid van apparaten is er geen duidelijke afscheiding meer en bestaat de kans op blinde vlekken in het systeem die risico’s opleveren.

Er kleven onherroepelijk een aantal nadelen aan de verbondenheid tussen de verschillende netwerken en het ontstaan van blinde vlekken. Er is altijd wel een poortje naar buiten. Onvoldoende beveiliging of de afwezigheid ervan kan ertoe leiden dat hackers toegang tot het netwerk verschaffen. En dat gebeurt:

Met dit event wil KIVI Maintenance inzicht bieden in de risico’s en de best practices voor informatiebeveiliging. Met experts van VEST Informatiebeveiliging en Rijkswaterstaat gaan we de diepte in van cybersecurity. We zullen ons na het event bewust zijn van de risico’s maar ook handvatten hebben om maatregelen te gaan nemen, zowel bij ontwerp van systemen als voor de huidige operationele situatie.

Programma:

  • 16:00 uur         Ontvangst
  • 16:30 uur         Spreker Rijkswaterstaat     Turabi Yildirim
  • 17:30 uur         Break met lichte maaltijd           
  • 18:15 uur         Spreker VEST                    Alex van Ee
  • 19:15 uur         Discussie en netwerken             
  • 20:00 uur         Einde

Over de sprekers

VEST is pionier in informatiebeveiliging sinds 2002. In 2002 is VEST opgericht om zich geheel te gaan richten op informatiebeveiliging wat destijds nog in de kinderschoenen stond. Tegenwoordig is dit een integraal onderdeel van het ondernemerschap. VEST helpt multinationals in de industrie, food en overheid om zich beter te beschermen tegen de risico’s van buitenaf. Dit doen zij door: security management, security awareness, security testing en security design. Namens VEST zal Alex van Ee de deelnemers bewust maken van de risico’s en meenemen in security testing en wat er allemaal mogelijk is.

Kijk hier hoe Marc Hullegie (oprichter) in RTL-Z How its done meer verteld over VEST en de werkzaamheden. https://www.vest.nl/Actueel/ArticleID/22/Vest-in-tv-programma-RTL-Z-How-Its-Done-Bekijk-hier-het-fragment

Rijkwaterstaat werkt aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Spreker Turabi Yildirim is verantwoordelijk bij RWS voor de aanpak en kaderstelling. Hij neemt ons mee in de  beleidsmaatregelen van RWS om vooraf de beveiliging van procesautomatisering te borgen.

 

Zoals u van ons gewend bent wordt dit een inhoudelijk en leerrijke middag.

Toelichting: Omdat de specialisten van VEST hun expertise delen over gevoelige informatie is het van belang dat de informatie niet gedeeld of ingezet wordt. Om dit te formaliseren maakt we gebruik van een NDA die u kunt tekenen op het event

Opmerking: in verband met de corona maatregelen kan de datum worden verplaatst. Wanneer u zich inschrijft ontvangt u op tijd een update over de status van het evenement.