Tijdens de Algemene Ledenvergadering van KIVI Maintenance op 8 september j.l. is Simon van Benten verkozen tot nieuwe voorzitter.

Simon van Benten is sinds 2010 werkzaam in de wereld van onderhoud, asset management en reliability engineering. Hij heeft in diverse advies- en lijnrollen door de jaren heen veel verschillende bedrijven en industrieën van binnen mogen bekijken. Sinds 2 jaar is hij aan het werk als zelfstandig adviseur en projectleider. Daarnaast verzorgt hij sinds dit jaar het vak ‘Risk Analysis and Safety’ voor de Master of Engineering-opleiding aan de Hogeschool Utrecht.

Motivatie van Simon

Wat mij opvalt is dat veel organisaties met dezelfde problemen worstelen op het gebied van onderhoud, maar een specifieke oplossing altijd maatwerk dient te zijn. Daarnaast is er de laatste jaren een enorme technologische vooruitgang ingezet op het gebied van digitalisering en het verzamelen van data. In onderhoudsland leidt dit echter niet automatisch tot betere beslissingen.

Een belangrijke manier om vooruitgang te boeken als industrie en vakgebied is om krachten te bundelen, kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. In mijn rol als voorzitter van KIVI Maintenance wil ik dit verder faciliteren en dit platform voor vakgenoten doen groeien. Ik wil daarbij graag gebruik maken van alle nieuwe communicatietechnologieën en manieren van samenwerken die de afgelopen periode zijn ontstaan om iedereen die dat wil, zowel online als offline, zich te helpen ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Het bestuur wenst Simon veel succes en heeft alle vertrouwen in een goede samenwerking!