We weten allemaal dat we moeten vergroenen in elke sector. Maar hoe begin je hier aan in een conservatieve sector zoals die van de scheepvaart, waarbij schepen gemakkelijk 25 jaar commerciële levensduur hebben en ze vaak 6000 uren per jaar rondvaren met grote vermogensbehoefte.

CMB.TECH is een pionier en referentie op vlak van sustainable shipping. Sinds 2017 hebben ze eerste passagiersferry met dual fuel waterstoftechnologie gebouwd. Sindsdien hebben ze een nieuwbouwprogramma opgezet die 50x zeeschepen overstijgt die danwel met waterstof danwel met ammoniak zullen worden aangedreven.

De CTO van CMB.TECH zal het verhaal vertellen hoe hun eerste projecten tot stand zijn gekomen en hoe het verhaal nu verder wordt uitgebouwd. Tijdens de presentatie zal ook de Hydrotug en de Hydrocat worden toegelicht. De technologie en de rol van de dual fuel verbrandingstechnologie zal uitvoerig worden toegelicht als sluitsteen om een kosten-effectieve energietransitie mogelijk te maken.

Spreker: Roy Campe, Chief Technology Officer bij CMB.TECH

Voertaal: Engels

Aanmelden: https://forms.gle/tG5BuDbZdLtfRiBo7

Meer info: https://www.knvts.nl/agenda/lezing-cmb-tech-de-rol-van-dual-fuel-verbrandingstechnologie-in-het-transitieverhaal-van-de-scheepvaart/

Bijzonderheden: Na de lezing is gelegenheid tot het stellen en vragen, en na te praten onder het genot van een drankje