Op 18 maart werd Thaddeus ‘Teddy’ Anim-Somuah verkozen tot ‘Forbes 30 under 30 Europe’ in de categorie ‘Manufacturing & Industry’.

 

Ieder jaar zoekt Forbes per sector de meeste talentvolle mensen jonger dan dertig, die vervolgens worden gepresenteerd in de prestigieuze 30‑under‑30 lijst. Uit duizenden nominaties kwam Teddy terecht in die lijst met aanstormende talenten. Als lid van de redactieraad geeft hij mee invulling aan NPT Procestechnologie en als bestuurslid van Nederlandse Procestechnologen is hij een spin in het web van zowel het vakblad, de nieuwsbrieven als evenementen.

Over Thaddeus 'Teddy' Anim-Somuah

Thaddeus Anim-Somuah voltooide zijn opleiding 'Master Chemical Engineering (Business Management)' aan de University of Manchester; Chartered Engineer. In 2012 verhuisde hij van Engeland naar Nederland voor een baan bij Croda. Daar ging hij aan de slag als Process Engineer binnen Quarterback, een project gericht op de realisatie van een kwart lagere koolstofuitstoot dat het EU Life subsidie kreeg en de VNCI Responsible Care Prijs 2017 won. Na anderhalf jaar in Nederland trok Teddy voor negen maanden naar Spanje. In September 2014 keerde hij terug als Lead Engineer bij Croda Nederland. Inmiddels bekleedt Thaddeus de functie van Engineering Manager Projects en werkt hij binnen Strategie en Strategische projecten – denk daarbij aan thema's zoals digitalisering en verduurzaming.

Binnen én buiten het werk betrokken op het gebied van duurzaamheid

Ook buiten zijn job om is Teddy bezig met het thema duurzaamheid. Zo zit hij in het kernteam van GreenDeal4Youth, een organisatie die in 2019 opgericht is om jongerenparticipatie in de EU Green Deal te verhogen. Inmiddels heeft die groep vertegenwoordigers in heel Europa. Binnen Nederland hebben ze al jonge klimaatleiders van verschillende organisaties, het EU commissie en de Nederlandse regering aan tafel gebracht om het beleid te bespreken.

"Dit is pas het begin. Ik wil dit succes gebruiken om GreenDeal4Youth extra momentum te geven, want er is nog veel te doen. Het werk gaat door."

Inclusieve maatschappij

Anim-Somuah wil niet alleen een duurzame toekomst realiseren maar is ook voorvechter van een inclusieve maatschappij. Daarom probeert hij zijn steentje bij te dragen door middel van vrijwilligerswerk als EHBO'er bij Rode Kruis en als vluchtelingmaatje (integratiecoach) bij Stichting Mano. Die activiteiten zijn meegenomen in het beoordelingsproces van de Forbes jury.

Source: http://npt.pmg.nl/nl/dossier/MPTbe2002S19_00