SAVE THE DATE: Talkshow ‘Gelijke rechten voor mannen en vrouwen anno 2016’, op dinsdag 26 januari van 11:00 tot 13:00 uur.

SAVE THE DATE

Talkshow:  ‘Gelijke rechten voor mannen en vrouwen anno 2016’

Hoe gaan we van Global Goal 5 een succes maken?

 

Dinsdag 26 januari 11:00-13:00 – Dudok Den Haag, Hofweg 1a, Den Haag

Gelijke rechten voor mannen en vrouwen anno 2016. Zonder discriminatie op basis van afkomst of sekse. In september 2015 zijn in New York de Sustainable Development Goals –ofwel werelddoelen- aangenomen.  Doel 5 is helemaal gericht op gelijke rechten voor mannen en vrouwen en de empowerment van vrouwen en meisjes.

Hoe werken wij het nieuwe Sustainable Development Goal 5 eigenlijk uit in Nederlands beleid? Houden we elkaar scherp genoeg?  En hoe wordt er naar de nieuwe doelen gekeken door de Verenigde Naties? Op welke manier agenderen wij dit belangrijke doel in Nederland en wereldwijd?

Onder leiding van presentatrice Zarayda Groenhart, gaat minister Ploumen in gesprek met UN WOMEN directeur Phumzile Mlambo-Ngcuka, Tweede Kamerleden en maatschappelijk middenveld. 

Denkt en praat u mee? Zie ook: gelijkisanders.nl of #gelijkis


RSVP: Margriet van der Zouw, M.vanderZouw@wo-men.nl - Graag ontvangen wij een RSVP. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

Programma

11:00 Inloop met koffie/thee

11:30-13:00 Talkshow