Sylvia van Es wordt per 1 juli president van Philips Nederland. Ze neemt de functie over van Hans de Jong die na een meer dan 35-jarige carrière bij Philips met pensioen gaat

In deze functie zal Sylvia van Es onder meer Philips in Nederland vertegenwoordigen op nationaal, regionaal en lokaal niveau, naar overheden, werkgeversorganisaties en in diverse samenwerkingsverbanden. Ze wordt betrokken bij nationale en regionale beleidsthema’s op het gebied van innovatie en gezondheidstechnologie en ze zal het bedrijf vertegenwoordigen naar de medezeggenschapsorganen.

Tijdens haar carrière binnen Philips heeft Sylvia van Es in diverse rollen leiderschapservaring opgedaan en brede kennis van Philips business activiteiten wereldwijd ontwikkeld. In haar huidige rol heeft ze veel ervaring met actuele onderwerpen, zoals digitalisering, cybersecurity en data. Van Es zal nauw gaan samenwerken met Philips Benelux Market Leader en Senior Vice President, Henk Valk.

Het bestuur van KIVI Netwerk Vrouwelijk Ingenieurs feliciteert Sylvia van harte met haar benoeming en wenst haar veel succes!