Op dinsdag 19 januari 2016 kwam KIVI regio Den Haag bijeen in Museum Van Kleef om onder het genot van een hapje en drankje goede voornemens met anderen te delen en elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar. In het programma was ook bescheiden rondleiding door het museum opgenomen en werd er door de uitbater op ludieke wijze allerlei informatie verstrekt. Duidelijk werd dat Den Haag als voormalige 3e distillatiestad en alcoholproducent van Nederland een belangrijke plaats in de Nederlandse drankengeschiedenis heeft verworven. De rol van Van Kleef sinds 1842 tot heden werd tijdens de diverse speeches nader toegelicht. Van 1842 tot 1986 werden in dit pand in Den Haag de heerlijkste jenevers, bitterextracten en likeuren geproduceerd. Na 1986 werd de distilleerderij afgebroken. Het winkelgedeelte bleef echter bestaan en is inmiddels volledig in originele staat teruggebracht. Het stoom- en distillatieproces hebben niet alleen gezorgd voor verhoging van het levenspeil, maar ook voor verrijking van de Nederlandse taal. Uitdrukkingen zoals “elkaar de maat nemen” en “effe stoom afblazen” zijn rechtstreeks naar het stoom- en distillatieproces te herleiden. Tevens werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om nieuwe en jongere leden uit de regio op deze avond te ontmoeten teneinde mede van hen nieuwe ideeën, suggesties en mogelijke initiatieven te vernemen, die mede van belang (kunnen) zijn voor het organiseren van komende activiteiten en/of het geven van sturing cq nieuwe impulsen aan de KIVI Regio Den Haag.

Door het bestuur werd tevens aandacht gevraagd voor de volgende te organiseren twee bijeenkomsten bij Rittal B.V. in Reewijk, waarbij het zal gaan over:

Datacenters en ICT omgevingen

Datacenters en ICT-omgevingen (Ontwikkelingen en richtlijnen voor temperatuur, luchtkwaliteit gebaseerd op ASHRAE TC 9.9C, ventilator-en compressorloos koelen, hergebruik van datacenter energie als next step in IT business, WKO-systemen voor datacenters, Uitleg over de verschillende Tier classificaties (Tier I t/m IV), Europese en Nederlandse praktijkrichtlijnen voor IT omgevingen met EN 50600 /NPR 5313 als uitgangspunt, EIA lijst 2016 voor datacenters/IT.

En last but not least de bezichtiging van de Rittal showroom in Reewijk waar uitleg wordt gegeven over alle Rittal producten voor IT en industrie. Er is per bijeenkomst in de presentatieruimte plaats voor 40 personen.

Digitalisering informatie

Een ander onderwerp is het organiseren van een bijeenkomst die zal gaan over het digitaliseren van informatie zoals boeken en andere belangrijke stukken. Deze locatie (omgeving Voorburg/Leidschendam moet nog worden bepaald.

Namens het bestuur,

Jos Meijer en Dick Havenaar