Netcongestie. Einde van de salderingsregeling. Mismatch tussen opwekking en verbruik. Zomaar wat termen die we tegen komen als het gaat over duurzame energie en de energietransitie.

Ter Steege Bouw Vastgoed is bekend van transformaties van binnenstedelijke gebieden tot woonwijken. Op het Indië-terrein in Almelo heeft deze ontwikkelende bouwer een proef lopen met een buurtbatterij. Daarbij zijn onderzoekers van de UT betrokken, evenals de netbeheerder Coteq.

Het onderzoek richt zich op twee onderzoeksvragen: hoe kan opslag van de zelf opgewekte duurzame energie zorgen voor peak-shaving en kan dat ook opgeschaald worden tot op wijkniveau? En: hoe is het bewonersgedrag rond deze nieuwe manier van energievoorziening?

Op donderdag 30 mei 2024 kunt u er alles over horen tijdens de bijeenkomst in het Stadslab in Almelo,

Om te parkeren kan men het beste vanaf de Kolthofsingel de Haven Noordzijde inrijden en helemaal doorrijden tot het eind. Dan staat het Stadslab aangegeven.

Bezoekers die met de trein komen kunnen het beste vanaf het station linksaf de Stationsstraat in lopen langs het busstation. De weg volgen naar rechts en doorlopen over de brug de straat De Grenzen door richting de jachthaven. Weg volgen via de Sluiskade Zuidzijde en bij de grote bruine beuk via het looppad het Indië-terrein op. Dat is de Doedes Breuning ten Catestraat. Na het water linksaf op de Kalverstraat richting het Stadslab. De route is ca. 700 meter lopen. Prima bereikbaar dus ook zeker een aanrader voor studenten!

De bijeenkomst wordt afgesloten met een drankje en hapje.