KIVI Techniekdoemiddag: Samenwerken met een Ingenieur!

Ga op ontdekkingstocht door het interactieve Techniekmuseum en werk samen met een ingenieur aan verschillende opdrachten tijdens de KIVI Techniekdoemiddag.

Op zaterdag 5 oktober organiseert KIVI Regio Oost in samenwerking met Oyfo Techniekmuseum opnieuw de KIVI deze dag voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In groepjes en onder begeleiding van KIVI-leden werken de kinderen aan verschillende werkstukjes. Daarna kan je in het museum alles te weten komen over stoommachines en smartphones. Over robots en kunst. Over energiebronnen en onze planeet. Kortom, alles over mens en techniek.

De kinderen worden ingedeeld op leeftijd en maken de volgende werkstukjes:

Groep 1-2: Auto met elastiek aandrijving
Alle houten onderdelen zijn al op maat gemaakt, de kinderen zetten het in elkaar. Ze gaan lijmen, monteren en kunnen de auto beschilderen. Op een heuse baan kan er getest worden hoe snel het autootje rijdt.

Groep 3-4: Boot met elastiek aandrijving
De kinderen zetten de onderdelen van een houten bootje in elkaar en zorgen dat hij vooruit kan d.m.v. elastiek aandrijving. Ze gaan zagen, lijmen en monteren. Natuurlijk mag een test in water niet ontbreken!

Groep 5-6: Dansende giraf

Zodra de eenvoudige stroomkring wordt gesloten, danst de giraffe ongecontroleerd heen en weer door de onbalans van het houten wiel. Er moet worden afgetekend, geboord, gebogen en gesoldeerd.

Groep 7-8: Windgenerator
Deze windgenerator maakt op eenvoudige wijze duidelijk hoe door windenergie elektriciteit wordt opgewekt. De kinderen gaan boren, zagen, snijden, schuren/vijlen, lijmen en monteren. Een uitdagende klus!

Kosten voor deelname bedragen voor kinderen € 4,50 inclusief materiaal, een glaasje drinken én rondkijken in het museum. Per kind heeft één volwassen begeleider gratis toegang tot het museum.

Aanmelding van de kind(eren) kan tot 4 oktober via de KIVI website onder vermelding van naam, voornaam en groep. Toegang uitsluitend met bevestiging van deelname. Vol is vol !!

De ouders hoeven zich niet aan te melden via de website.

Tevens doen we een beroep op de leden van het KIVI om de kinderen te assisteren en hun passie voor techniek over te brengen. Lijkt het je leuk om hierbij te helpen? Neem dan contact op met elfride.dijkstra@kivi.nl voor meer informatie.