KIVI Techniekdoemiddag: Samenwerken met een Ingenieur!

Ga op ontdekkingstocht door het interactieve Techniekmuseum en werk samen met een ingenieur aan verschillende opdrachten tijdens de KIVI Techniekdoemiddag.

Op zaterdag 1 oktober organiseert KIVI Regio Oost in samenwerking met Oyfo Techniekmuseum opnieuw de KIVI deze dag voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In groepjes en onder begeleiding van KIVI-leden werken de kinderen aan verschillende werkstukjes. Daarna kan je in het museum alles te weten komen over stoommachines en smartphones. Over robots en kunst. Over energiebronnen en onze planeet. Kortom, alles over mens en techniek.

De kinderen worden ingedeeld op leeftijd en maken de volgende werkstukjes:

Groep 1/2: Auto met elastiek aandrijving
De houten onderdelen zijn op maat gemaakt, de kinderen zetten het in elkaar. Ze gaan lijmen, monteren en kunnen de auto beschilderen. 

Groep 3/4: Boot met elastiek aandrijving
De kinderen zetten de onderdelen van een houten bootje in elkaar en zorgen dat hij vooruit kan d.m.v. elastiekaandrijving. Ze gaan zagen, lijmen en monteren.

 

Groep 5/6: Elektrovoertuig met riemaandrijving
Deze auto wordt aangedreven via een elektromotortje en riem. De kinderen maken een eenvoudige stroomkring met schakelaar. Ze gaan lijmen, monteren en eventueel solderen.

Groep 7/8: Windgenerator
Deze windgenerator maakt op eenvoudige wijze duidelijk hoe door windenergie elektriciteit wordt opgewekt. De kinderen gaan boren, zagen, snijden, schuren/vijlen, lijmen en monteren.

De kosten voor deelname bedragen voor kinderen € 3,50 inclusief materiaal, een glaasje drinken én rondkijken in het museum. Voor ouders geldt de normale toegangsprijs van € 12,50.

Aanmelding van de kind(eren) kan uiterlijk tot 30 september via een e-mail naar elfride.dijkstra@kivi.nl onder vermelding van naam, voornaam en leeftijd van het kind. Toegang uitsluitend met bevestiging van deelname. Vol is vol !!

Tevens doen we een beroep op de leden van het KIVI om de kinderen te assisteren en hun passie voor techniek over te brengen. Lijkt het je leuk om hierbij te helpen? Neem dan contact op met elfride.dijkstra@kivi.nl voor meer informatie.