Het Kristalbad in Enschede is een waterrijk recreatiegebied waar het water afkomstig is van de rioolwaterzuiveringsinstallatie Enschede. Een 'watermachine' met compartimenten zorgt voor zuivering door middel van licht, lucht en plantengroei.

Als ecologische verbindingszone heeft het Kristalbad voor de fauna de functie van zebrapad tussen noordoost en zuidwest Twente. De verwachting is dat de ecologische verbindingszone geschikt is voor belangrijke soorten dieren. Dit zijn onder andere kikkers, salamanders en hagedissen, waterspitsmuis, boommarters, bunzing en de das.

Op woensdag 27 september brengen we een bezoek aan dit unieke stuk natuur. De excursie begint met een ontvangst en presentatie over het Kristalbad in de voorlichtingsruimte van de waterzuivering in Enschede. Daarna vertrekken we naar het Kristalbad en kunnen we dit project van dichtbij bewonderen en zal een gids er van alles over vertellen.

Programma:

15:00 uur   Ontvangst met koffie en thee in de voorlichtingsruimte van de waterzuivering in Enschede (Lonnekerbrugstraat 175).

15:15 uur   Presentatie over het Kristalbad

15:45 uur   Vertrek (met eigen vervoer) naar de parkeerplaats van de ijsbaan (Colosseum 90)

15:50 uur   Rondleiding door het gebied (wandeling van ca. 2 km), deze eindigt weer op de parkeerplaats