Sterren, knallers en een piek: de verkiezing van de mensen die het voorbije jaar zijn opgevallen binnen de Eindhovense high tech wereld kende weer veel mooie winnaars.

Directeur Brigit van Dijk-van de Reijt van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij is gisteravond als grote winnaar uit de bus gekomen van de zevende editie van de Gerard & Anton High Tech Piek Awards op 11 januari 2024. De verkiezing van de mensen die het voorbije jaar op zijn gevallen binnen de Eindhovense high tech wereld telt 9 prijzen. De uitreiking vond dit keer plaats in het Philips Museum, waar Beatrix Bos en Bert-Jan Woertman samen met juryvoorzitter Stijn Steenbakkers de prijzen uitdeelden aan de winnaars.

Gerard en Anton
De Gerard & Anton Awards zijn een eerbetoon aan de oprichters van de allereerste startup van Eindhoven: Philips. Gerard en Anton staan aan de wortels van de stamboom die inmiddels vele tientallen familieleden kent.

De prijzen
Sterren 2023
: Vier mensen worden in het zonnetje gezet voor hun bijdrage aan de high tech en startup scene in en om Eindhoven in het voorbije jaar.
Knallers 2024: Vier mensen van wie veel verwacht mag worden voor komend jaar.
Piek 2023: Eén persoon heeft jaar na jaar een structurele bijdrage geleverd aan het Eindhovense ecosysteem – en zal dat hopelijk blijven doen – dat deze een ‘lifetime award’ verdient.

Piek Awards 2024
Beoordelingen vinden plaats door een vakjury, op aangeven van nominaties van iedereen die actief is binnen het Eindhovense innovatieve ecosysteem. Eerdere winnaars van de hoofdprijs (de piek, vanwege de kerstboom die tijdens de uitreiking altijd nog net aanwezig is) zijn Guus Frericks, Rob van Gijzel, Maarten Steinbuch, Staf Depla, Steef Blok, Naomie Verstraeten en Lucas van Grinsven. Voor het eerst zijn de namen van ‘Gerard & Anton’ aan de Piek Awards gekoppeld. Een logische stap in de eerder dit jaar vanuit het ecosysteem uitgesproken ambitie om verschillende startup events, het bijbehorende netwerk en de awards uit te bouwen tot een Gerard & Anton community, met bijbehorende website en nieuwsbrief met al het lokale start-, scale-up, en innovatie nieuws en de event kalender.

De toekomst maken
Juryvoorzitter Stijn Steenbakkers (wethouder Brainport en economie): “In Brainport Eindhoven maken we de toekomst. Dag in dag uit werken duizenden bedrijven en start-ups in onze regio aan high tech oplossingen die op maatschappelijke thema’s een verschil maken voor vele mensen om ons heen. Deze positie is niet vanzelfsprekend en moeten we koesteren. Ik ben trots dat we voor de zevende keer met de High Tech Piek Awards drijvende krachten en nieuwe talenten in de regio welverdiend in het zonnetje mogen zetten. Belangrijk als erkenning, maar ook als stimulans om te blijven werken aan waar je in gelooft, tegen de stroom in te zwemmen en de kracht van ons unieke high tech ecosysteem te versterken.”

De prijswinners zijn deze keer:
Sterren 2023
:
John Bell, Fred Roozeboom, René Paré, Sonja Vos-Poppelaars 
Knallers 2024
Katja Pahnke, Bob van der Meulen, Janne Brok, Patricia Y.W. Dankers
Piek 2023
Brigit van Dijk-van de Reijt.

Meer info
Uitgebreide infomatie over de prijswinnaars en het jury oordeel vindt U in het verslag van Innovation Origins.

Initiatiefnemers
De High Tech Piek Awards zijn een initiatief van Innovation Origins, met steun van High Tech Campus Eindhoven, gemeente Eindhoven, EY, VO, Kadans, Twice, Goevaerts Bouw en Holland Innovative.

Bron: berichten van de Gerard en Anton Community en Innovation Origins