Studententeam InMotion heeft op 16 april de KIVI Voertuigtechniek Best Student Team Award 2023 gewonnen. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de Talent Fair, de aftrap van Automotive Week 2023, op Automotive Campus in Helmond.

Slimme oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen

De 5 finalisten Forze Hydrogen, Electric Racing Delft, Green Team Twente, InMotion, Solar Team Eindhoven en Team Polar hebben laten zien dat zij kennis en kunde toevoegen aan automotive onderzoek en de industrie. De genomineerde studententeams presenteerden zich voor een jury die team InMotion uiteindelijk tot winnaar kroonde.

De technologie rondom snelladen is een belangrijke stap in de versnelling van de ontwikkeling naar een grotere acceptatie van elektrisch laden. Dat heeft team InMotion uiteindelijk de overwinning opgeleverd.

“We zijn er echt trots op dat we de KIVI Best Student Team Award 2023 hebben gekregen en dat we samen vooruit kunnen. We willen graag alle andere studententeams ondersteunen bij hun innovaties. Deze zomer leveren we ons Next Generation Battery Pack, waarmee we onze 12 minuten durende laadtijd terug kunnen brengen naar slechts een paar minuten. Op deze manier komen we dichter bij Electric Refueling: een elektrische auto even snel opladen als een auto met benzinemotor”, aldus Julia Niemeijer, teammanager van InMotion.

De Award bestaat uit een vrij besteedbaar geldbedrag, respectievelijk 3000 en 1000 euro voor de winnaar InMotion en overige teams. Daarnaast krijgt de winnaar, samen met de Automotive Innovation Award 2023 winnaar, spreektijd op de RAI Automotive Industry NL conferentie in het najaar.

Team InMotion nam ook de felicitaties van Minister Harbers in ontvangst en zij vertelden hem wederom over hun prachtige technologische ontwikkelingen. Ook zijn zij als eregast bij het Automotive Week 2023 VIP diner in het Kasteel van Helmond aanwezig.

Na de uitreiking vatte jurylid Saskia Lavoo van ACE Mobility het mooi samen: “Het is bijzonder om te zien hoe deze veelal technische engineering teams met slimme innovatieve oplossingen komen voor onze maatschappelijke uitdagingen". Martijn Stamm, juryvoorzitter, voegde daaraan toe: "Alle teams hier doen geweldig werk, zorg dat we in de toekomst nog veel van jullie horen.”

KIVI VT Best Student Team Award 2023

De afdeling Voertuigtechniek van KIVI heeft deze Best Student Team Award in het leven geroepen om de kennis en innovatie binnen studententeams zichtbaar te maken. Naast het genereren van aandacht, levert de award de teams vrij besteedbaar geld op. De jury bestond dit jaar uit: Albie van Buel (Directeur RAI Automotive Industry NL), Saskia Lavoo (Directeur ACE Mobility) en Martijn Stamm (Market Director Traffic & Transport TNO).

Foto: Minister Mark Harbers en majoor van Helmond Elly Blanksma, in gesprek met de studenten van team InMotion, winnaar van de KIVI VT Best Student Team Award 2023.