KIVI Technische Fysica organiseert op donderdag 9 november een excursie naar Bronkhorst High-Tech: een boeiende en informatieve bijeenkomst voor ingenieurs die nieuwsgierig zijn naar de innovatieve activiteiten van dit bedrijf.

Thema: Van een innovatieve visie naar werkelijkheid

Vanuit het Achterhoekse Ruurlo ontwikkelt en produceert Bronkhorst al 40 jaar slimme, duurzame oplossingen voor low flow fluidics handling. Met focus op kwaliteit, zowel in producten als 24/7 wereldwijde service, groeit het bedrijf continu. De thermische, Coriolis en ultrasone meet- en regelinstrumenten zijn wereldwijd in voedingsindustrie, onderzoek en chemie toegepast. Ze creëren niet alleen standaardproducten, maar ook maatwerk flow systemen, geïntegreerd in productiemachines voor bijvoorbeeld LEDs en zonnecellen.

Gerealiseerde projecten

  • Fluidat on board, het live rekenen met actuele gaseigenschappen om de beste flowberekening te krijgen.
  • Ventiel curve correctie, het samenvoegen van alle mogelijke ventielcurves (gas, druk en temp) in 1 gestandaardiseerde curve.
  • Pressure insensitive Prestige/flexiflow, het dynamische regelgedrag van kleppen minder afhankelijk maken van drukschommelingen.

Programma

14:00 uur   Inloop

14:30 uur   Welkomstwoord en Bedrijfspresentatie

  • Introductie van het bedrijf en de missie
  • Overzicht van de belangrijkste technologieën en projecten

15:00 uur   Rondleiding door het bedrijf

16:00 uur   Korte pauze

16:15 uur   Vragen en antwoorden sessie onder het genot van een hapje en drankje

17:00 uur   Afsluiting

Deelname is gratis voor KIVI leden en voor studenten; overigen kunnen deelnemen voor 25 Euro. Aanmelden via de KIVI website.

Mocht je in het bezit zijn van werkschoenen dan vriendelijk verzoek om deze mee te nemen.

Carrière maken in de techniek

Binnen de techniek biedt Bronkhorst uitdagende kansen. Van R&D tot technische ondersteuning en klantspecifieke ontwikkeling, er zijn rollen voor technische vernieuwers. Innovatie en kennisdeling zijn cruciaal; samenwerking intern en extern leidt tot duurzame oplossingen. De organisatiekracht ligt in de betrokkenheid van medewerkers die dagelijks zich inzetten voor Bronkhorst.