De 5G Student Battle, die zou plaatsvinden op 14 en 15 maart 2020. is afgelast in verband met de corona-maatregelen. Inmiddels is er een nieuw weekend geprikt: 14 en 15 november 2020. Op dit moment denken we na over de vorm waarin de hackaton en de finale kunnen plaatsvinden. Uiteraard houden we hierbij rekening met de regelgeving in verband met de coronacrisis. 5Groningen maakt van Noord-Groningen dé proeftuin voor de nieuwste generatie mobiel internet. Ondernemers werken samen met experts om 5G beschikbaar te maken voor iedereen. Het 5G Fieldlab test alle mogelijke toepassingen van dit snelle draadloze internet om Noord-Groningen te verbinden met de toekomst. 5Groningen is een Smart Industry Fieldlab.

Voor wie?

De 5G Student Battle is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in de techniek achter 5G, oplossingen met 5G of de gebruikerskant ervan. De 5G Student Battle is niet alleen bedoeld voor studenten met een technische opleiding, maar juist ook voor studenten die affiniteit hebben met design, het gebruik van nieuwe technieken, bedrijfskunde of ondernemerschap. Als deelnemer aan de 5G Student Battle kun je kiezen uit verschillende thema's. Zo kan het thema '5G en Zorg' bijvoorbeeld ook interessant zijn voor studenten Verpleegkunde. Rondom de thema's worden teams samengesteld bestaande uit studenten van verschillende richtingen. 

Hoe gaat het nu met de studententeams? 

De studententeams stonden in maart al in de startblokken voor het finaleweekend. Hoe gaat het nu met hen? Lees meer >  

Team 5G en Sport 

Team 5G en Veiligheid  

Team 5G en Mobiliteit

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom de 5G Student Battle

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de 5G Student Battle? Ben je benieuwd hoe het gaat met de zes studententeams? En wil je als eerste op de hoogte zijn als er een nieuwe datum is geprikt? Meld je dan aan voor de 5G Student Battle Nieuwsupdate via het formulier

Finale

Tijdens de 5G Student Battle werken studenten van het mbo, hbo en wo aan oplossingen voor de toekomst waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G. Dit wordt de tweede editie van de 5G Student Battle, na een zeer geslaagd event in maart 2019. Bekijk hier een kort beeldverslag van 2019. De 5G Student Battle wordt georganiseerd door 5Groningen, Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met Noorderpoort en Alfa College. 

Echte opdrachtgevers

Dit jaar heeft een aantal externe organisaties zich aan de 5G Student Battle verbonden als opdrachtgever. De studenten werken aan opdrachten voor Arriva (mobiliteit), Gemeente Groningen (smart city), Ambulancezorg Groningen & Health Hub Roden (zorg), Politie Noord-Nederland (veiligheid), Holthausen Group (duurzaamheid) en Aclo Studentensport (sport).