Bezoek Brouwerij HERTOG JAN Arcen “Uit liefde voor bier”

Waar kunnen we elkaar beter ontmoeten voor een netwerkborrel, dan in een brouwerij?

Brouwerij Hertog Jan

Brouwerij Hertog Jan

Ontvangst
We treffen elkaar aan de overzijde van de brouwerij, namelijk bij Bier- en eetcafé de Hertog Jan Proeverij. Het bestuur van afdeling Werktuigbouwkunde heet u hier van harte welkom met koffie/thee/fris. Deze sfeervolle locatie schenkt vers bier dat men ontvangt vanuit de brouwerij middels een bovengrondse ‘bierleiding’. Dat belooft natuurlijk veel goeds voor de borrel.

Na de borrel wandelen we de weg over naar de brouwerij (circa 50 meter).

Ontvangst bij bier- en eetcafé de proeverij

Ontvangst bij bier- en eetcafé de proeverij

Rondleiding Hertog Jan Brouwerij
De brouwerij is opgericht in 1915 en gelegen nabij een waterbron met zeer zuiver water: het hoofdbestanddeel van bier. De brouwerij vervaardigt pils en meerdere soorten bovengistend speciaal bier volgens een lange traditie, zoals: Tripel, Dubbel en Janneke. Van authentieke koperen brouwketels tot een sfeervolle kelder met flessen Grand Prestige van diverse jaargangen. Tijdens het brouwerijbezoek volgen we onder begeleiding van een ervaren gids het complete brouw- en verpakkingsproces. Je ruikt de hop, proeft de mout en natuurlijk... het bier. 

Borrel
Na afloop van de rondleiding wandelen we op ons gemak terug naar Bier- en eetcafé de Hertog Jan Proeverij en spreken we elkaar tijdens de netwerkborrel. Bij interesse schuift u na afloop aan bij ons bestuur voor een gezamenlijk diner op eigen kosten.

Koperen ketel brouwerij Hertog Jan

Koperen ketel bierbrouwerij Hertog Jan

Toegankelijkheid
De rondleiding door de brouwerij duurt ongeveer een uur. De brouwerij is gevestigd in een schitterend oud pand. Dit brengt met zich mee dat de rondleiding langs smalle en lage doorgangen gaat en daarbij vele traptreden genomen dienen te worden (144 treden). Hierdoor is de rondleiding helaas minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Deelname vanaf 18 jaar. Controle bij de deur, geen restitutie.

Consumpties
Inbegrepen zijn:

  • koffie, thee en/of fris bij ontvangst;
  • rondleiding bierbrouwerij Hertog Jan;
  • gelegenheid tot het proeven van Hertog Jan-bier (ga uit van één glas per persoon) bij de borrel;
  • koffie, thee, fris, huiswijn, pils en/of alcoholvrij met borrelgarnituur bij de borrel;

Voor eigen rekening zijn:

  • alle overige dranken, spijzen, etc.;
  • overnachtingen en/of overige activiteiten.

Tot slot

  • Het bestuur van afdeling Werktuigbouwkunde staat graag in verbinding met haar leden en organiseert om die reden deze activiteit. Natuurlijk is onze afdeling gastvrij en verwelkomen we ook graag KIVI-leden van andere afdelingen;
  • Deze activiteit begeeft zich in een werkelijk prachtige omgeving met vele bezienswaardigheden in de buurt. Wellicht is het voor u interessant ons bezoek aan de brouwerij op eigen gelegenheid uit te breiden tot een weekendje weg. Door het te combineren met een overnachting en/of bezoek aan een andere interessante bezienswaardigheden in de buurt, zoals bijvoorbeeld de Kasteeltuinen van Arcen of Nationaal Park De Maasduinen;
  • Geniet, maar drink met mate.

 

 

Programma

 -  uur Ontvangst met koffie/thee
 -  uur Wandeling
 -  uur Rondleiding Hertog Jan Brouwerij
 -  uur Wandeling
 -  uur Netwerkborrel
 -  uur Diner (optioneel)
 -  uur Afronding