OEE: Wat is het? Wat levert het op?

 

Of het nu gaat om een eenvoudige koelkast of hypermoderne EUV-lythografiemachine van hightech ASML, belangrijk is of het apparaat voldoet aan gestelde eisen. En hoe verbeter je tegelijkertijd de productie en minimaliseer je productieverlies? 

Eén methode om de effectiviteit van een apparaat te vast te stellen is door middel van het toepassen van een OEE (Overall Equipment Effectiveness) berekening. Tijdens deze avond nemen we u graag mee in het verbeteren van productietechnieken en efficiëntie door middel van Overall Equipment Effectiveness (OEE).

We hebben twee sprekers voor u in petto:

 • Introductie tot OEE 
  Wilbert Streefland, CEO bij Technology Coaching te Heverlee (BE) en bestuurslid bij KIVI afdeling Werktuigbouwkunde


  Aan de hand van een voorbeeld introduceert onze spreker u tot OEE-methodiek. Uit het voorbeeld zal duidelijk worden hoe op basis van historische productiedata en de OEE-benaderingsmethodiek tot een gedegen verbetering gekomen kan worden voor uw productieproces.
   
 • Toepassing OEE binnen ASML
  Francesco Dicorato, upgrade architect bij ASML te Veldhoven (Engelstalig).

  Middels een presentatie zal onze spreker toelichten hoe ASML deze methodiek toepast voor het, over de gehele levensduur van de machine, behalen van maximale efficiëntie uit haar lithografiemachines.

Na de presentaties gaan we graag met u over tot een meer informeel discussiecafé, waarbij we onder het genot van een hapje & drankje graag komen tot het uitwisselen van inzichten en ervaringen. Ook vernemen we graag of er onder onze leden interesse is in een vervolg op dit thema.

Programma

 -  uur Inloop
 -  uur Welkom door bestuur KIVI afd. Werktuigbouwkunde
 -  uur Introductie tot OEE
 -  uur Toepassing van OEE bij ASML (English)
 -  uur Discussiecafé & borrel
 -  uur Afronding