Boeken en publicaties

Korting op boeken en publicaties

175 jaar TU Delft – Erfgoed in 33 verhalen

175 jaar TU Delft – Erfgoed in 33 verhalen

Uitgegeven door Histechnica, vereniging van Vrienden van het Akademisch Erfgoed van de TU Delft, ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan van de opleiding van de Technische Universiteit Delft (1842 – 2017). Het boek niet in de handel verkrijgbaar, maar kan met onderstaande link worden gedownload.

Download hier
Architecten van ASML

Architecten van ASML

Het Nederlandse bedrijf ASML is uitgegroeid tot absolute wereldleider in de markt voor wafersteppers. Blinde ambitie, bravoure en lef liggen ten grondslag aan deze prestatie. Techniekjournalist René Raaijmakers beschrijft de spannende route naar succes in dit boek over de turbulente ontstaansgeschiedenis van ASML. Deze uitgebreide uitgave van het ASML-boek is voorzien van foto’s en illustraties. De auteur schenkt volop aandacht aan technologische ontwikkelingen. Dat maakt de technisch-populaire versie geschikt voor lezers met interesse in wetenschap en techniek.

www.techwatchbooks.nl/architecten
De geldmachine – De turbulente jeugd van ASML

De geldmachine – De turbulente jeugd van ASML

Slimme ingenieurs op Philips' Natuurkundig Laboratorium ontwikkelen begin jaren zeventig als eerste in de wereld de waferstepper, een machine die ze vergelijken met een drukpers voor geld. Naderhand groeit spin-off ASML uit tot de absolute wereldleider in de markt voor wafersteppers. Techniekjournalist René Raaijmakers beschrijft de spannende route naar succes in een boek over de turbulente ontstaansgeschiedenis van ASML.Deze versie van het ASML-boek is geschikt voor een breed publiek met interesse in bedrijfsvoering en voor iedereen die meer wil weten over een unieke Nederlandse onderneming.

www.techwatchbooks.nl/geldmachine
Engineering the Future, Understanding the Past
€15 i.p.v. €18,95

Engineering the Future, Understanding the Past

Many today look to technology and engineers to solve our world's social and sustainability problems. Engineers have always sought to meet the 'grand challenges' of their times. And vice versa, these past challenges have shaped our technology and engineering sciences. This book introduces the interactions between engineering and social challenges. It discusses how engineers developed technological solutions to past challenges. It also studies why some past technological solutions triggered – unintendedly – new problems. VOOR KORTING, GEBRUIK CODE: KIVI01. (De kortingscode kan gebruikt worden t/m 1 juli 2017)

Bestel hier het boek Engineering the Future, Understanding the Past
Natlab - Kraamkamer van ASML, NXP en de cd

Natlab - Kraamkamer van ASML, NXP en de cd

De techniekjournalisten Paul van Gerven en René Raaijmakers stellen de waferstepper, chips, de compact disc en beeldschermen centraal in een schets van het Natlab. Nooit eerder werd in zulk detail en met zo veel kleur beschreven hoe Philips omging met het vernuft van zijn legendarische lab. Van Gerven en Raaijmakers maken een decennialang gesloten onderzoekswereld en zijn impact op de business tastbaar. Daarbij ontkrachten ze een aantal hardnekkige mythes, zoals de zo vaak bejubelde vrijheid op het lab.

www.techwatchbooks.nl/natlab
Rolfs Maakbare Wereld

Rolfs Maakbare Wereld

De allerbeste techniek en mechaniek kan je gewoon zelf maken van de spullen die je thuis hebt. Dat is het aanstekelijke statement van Rolf Hut. In Rolfs maakbare wereld laat hij zien hoe je het leven thuis makkelijker en vooral leuker kan maken. Waarom zou je geen systeem bouwen dat de planten automatisch water geeft? Je lamp vanaf internet bedienen, een alarmsysteem installeren met mentos en cola light, het doortrekken van je wc met regenwater, Hut draait er zijn hand niet voor om. Met huis-, tuin- en keukenspullen tapet hij techniek aan elkaar. Laat je uitdagen door Rolfs maakbare wereld en ontdek dat techniek overal is, voor iedereen.

www.rolfhut.nl
STT toekomstverkenningen
25% korting

STT toekomstverkenningen

De Stichting Toekomstbeeld der Techniek is opgericht door het KIVI en organiseert al meer dan 40 jaar brede, participatieve lange termijn toekomstverkenningen op het snijvlak van technologie en samenleving. De publicaties van STT zijn te bestellen, bij het vermelden van hun lidmaatschapsnummer krijgen KIVI leden 25 % korting op de prijs.

Meer informatie over STT