Wie wint dit jaar de Prins Friso Ingenieursprijs? Op 13 maart, de Dag van de Ingenieur, wordt bekendgemaakt wie de prijs in de wacht sleept. Ook worden op die dag de KIVI Engineering Student Team Award en de publieksprijzen uitgereikt. Stemmen voor de publieksprijzen is vanaf nu mogelijk.

Wordt het dr. ir. Pavlina Nanou, een van de oprichters van TNO-spinoff TORWASH, dat een proces heeft ontwikkeld om uit rioolslib duurzame chemicaliën, brandstoffen en zelfs meststoffen te winnen?

Of prof. dr. ing. Kim Ragaert, die al jaren onderzoek doet naar circulaire kunststoffen?

Of wordt het dr. ir. Christoff Heunis, die als promovendus aan de Universiteit Twente een chirurgische hulprobot ontwikkelde, die hij met de startup Flux Robotics heeft doorontwikkeld?

Lees hier meer over de finalisten

Stem nu op jouw favoriete ingenieur

KIVI Engineering Student Team Award

Op 13 maart wordt ook de KIVI Engineering Student Team Award uitgereikt, voor het beste team van techniekstudenten. Ook voor de studententeams is er een Publieksprijs. De finalisten voor deze award zijn team Afterlife van Wageningen UR, team Solid van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en team SublimeStone van de Universiteit Maastricht. 

Lees hier meer over de studenteams

Stem nu op jouw favoriete studententeam

Dag van de Ingenieur

De uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs en KIVI Engineering Student Team Award vindt plaats op de Dag van de Ingenieur op 13 maart, op een feestelijke bijeenkomst op De Haagse Hogeschool. KIVI wil met deze dag het belang en de impact van het werk van ingenieurs voor onze samenleving zichtbaar maken. De Prins Friso Ingenieursprijs wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. De studentenaward voor de derde keer. Wil je bij de uitreiking aanwezig zijn? Kijk voor meer informatie op deze pagina.