KIVI zoekt een nieuw commissielid voor de CCTO, de commissie die zorg draagt voor de kwaliteit van de EngD-opleidingen. Spreekt het jou aan bij te dragen aan de kwaliteit van onderwijs? Solliciteer dan op deze vacature. Reageren kan tot 23 januari 2024.

De Nederlandse Certificatie Commissie voor opleidingen tot Technologisch Ontwerper (CCTO) certificeert de postmasteropleidingen tot Technologisch Ontwerper aan de technische universiteiten (4TU.SAI). Na twee jaar opleiding in ontwerpvaardigheden geeft het behalen van het diploma recht op het voeren van de titel Engineering Doctorate (EngD). In de CCTO zijn de Technische Universiteiten VNO-NCW/MKB-Nederland en KIVI vertegenwoordigd. Certificatie van opleidingen gebeurt periodiek, op basis van de bevindingen van door de CCTO ingestelde beoordelingscommissies. KIVI benoemt twee leden in de CCTO en draagt zo bij aan de kwaliteitsbewaking van deze opleidingen.

De benoeming is voor een periode van drie jaar, met mogelijkheid tot herbenoeming. De tijdbesteding is beperkt tot het voorbereiden en bijwonen van circa vijf vergaderingen per jaar en het circa één keer in de twee jaar als mentor begeleiden van een beoordeling van een opleiding op basis van certificatiecriteria. De functie is onbezoldigd, onkosten worden vergoed.

Functieprofiel

  • Lid van KIVI
  • Afgestudeerd ingenieur (minimaal WO niveau)
  • Tenminste 5 jaar relevante werkervaring
  • Concrete ervaring en aantoonbare affiniteit met technologisch ontwerpen
  • Kennis van het (postdoctorale) onderwijs
  • Communicatief ingesteld met een positief-kritische, constructieve houding
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Een afgeronde EngD-opleiding is een pré

Meer informatie en reageren

Wil je solliciteren op deze vacature? Mail je motivatie met cv vóór 23 januari naar ir. Loes Bliek, uitvoerend secretaris van de CCTO, ccto@kivi.nl. Heb je vragen? Stuur deze naar dit mailadres.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Lees meer over CCTO