Magazin voor installerende bedrijven en adviseurs

 
   


Verkoop nieuwbouwwoningen op niveau van voor de crisis

De sector heeft de crisis definitief van zich afgeschud. Dat concludeert NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers in de Thermometer Koopwoningen. Nog geen twee jaar geleden kwam de gemiddelde verkoop amper boven de duizend nieuwe woningen per maand uit. Halverwege 2013 werd het herstel ingezet en was elk halfjaar weer beter dan het voorgaande. 

 


Installatiebranche trekt gezamenlijk op in de strijd tegen kanker

Op zaterdag 19 september zullen fietsers en lopers, ieder op zijn eigen manier, een geweldige sportieve inspanning leveren. Gemotiveerd door de ellende die ze al dan niet in hun directe omgeving hebben meegemaakt. Gemotiveerd om middels sponsoring en donaties een groot bedrag bijeen te brengen dat rechtstreeks ten goede komt aan het onderzoek tegen kinderkanker.

 

 
 
 


Veel koolmonoxidemelders deugen niet

Het merendeel van de koolmonoxidemelders die op de Nederlandse markt te koop zijn deugt niet. Ze voldoen niet aan de technische eisen of er ontbreken bijvoorbeeld goede gebruiksinstructies. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De koolmonoxidemelders die ernstige technische tekortkomingen hebben mogen niet meer worden verhandeld.

 

Vakevent voor de installateur wordt méér dan ooit een kennisevent

NEN kiest Elektrotechniek 2015 als hét platform om de vernieuwde NEN 1010 te lanceren. Installateurs en alle andere professionals die met deze nieuwe moedernorm voor laagspanningstoepassingen werken, vinden op het vakevent in Utrecht alle informatie over deze nieuw norm. Elektrotechniek 2015 bevestigt hiermee de switch van productbeurs naar kennisevent voor de elektrotechnische branche. Elektrotechniek vindt plaats van 29 september tot en met 2 oktober 2015.

 

 

 
 


Radiator makkelijk installeren met de dikwandige stalen buiskoppeling

Nieuw van Hummel is de dikwandige stalen buiskoppeling. Met deze koppeling is bijvoorbeeld de radiator betrouwbaar en snel te installeren. Insteken, aandraaien en klaar. De Hummel dikwandige stalen buiskoppeling heeft een extreme klemkracht. Nadat de wartelmoer handvast en na één omwenteling vastgedraaid is, heeft de koppeling een drie maal hogere uittrekbelasting dan gebruikelijke dikwandige stalen buiskoppelingen. De dikwandige stalen buiskoppelingen zijn geschikt voor temperaturen tot 120 oC en drukken tot 10 bar.

 

Drinkwatervoorziening bij evenementen

Er worden jaarlijks in Nederland meer dan 900 evenementen georganiseerd waarbij een tijdelijke drinkwaterinstallatie moet worden aangelegd. Vaak wordt gebruik gemaakt van een aansluiting op het openbaar drinkwater distributienet via een standpijp of simpelweg op de bestaande drinkwaterinstallatie van een gebouw. De ervaring leert echter dat er bij de uitvoering van de tijdelijke drinkwaterinstallatie vanaf dat aansluitpunt tot de gebruikspunten bij evenementen soms onverantwoorde risico’s voorkomen  en het water soms niet meer veilig is voor  consumptie of sanitair gebruik.

 
 


Radio TechKnow helpt bij werving en behoud van jonge technici

Jonge technici en technische bedrijven weten elkaar nog onvoldoende te vinden. Een derde van de technisch opgeleide jongeren komt niet terecht in een technische functie, of stroomt binnen een jaar uit naar een andere sector, zo becijferde SEOR vorig jaar. Hoe komen technische bedrijven in the picture bij jonge baanzoekers? En hoe houden ze jonge technici vast?

 


Restwarmte: de duurzame oplossing voor warm water en verwarming?

De recent door EZ gepubliceerde warmtevisie richt zich vooral op restwarmte en is erg optimistisch over de toepassingsmogelijkheden. Het positieve van deze visie is dat warmte eindelijk de al lang verdiende aandacht krijgt. Tot voor kort richtte bijna alle aandacht zich op duurzame elektriciteit terwijl de vraag naar warmte nog steeds een veelvoud is van het elektriciteitsverbruik. Warmte is echter veel meer dan restwarmte. In dit artikel wordt een uitwerking gegeven in hoeverre restwarmte objectief de beste verduurzamingsoplossing is voor warm water en verwarming in woningen.


spIDer slimme klimaat thermostaat voor 2 verwarmingszones en koeling

Op 10 september 2015 introduceerde Itho Daalderop een tweetal nieuwe draadloze thermostaten binnen het spIDer pakket, zowel een OpenTherm® als aan/uit variant. Door de komst van deze draadloze thermostaten wordt het mogelijk om met de spIDer slimme klimaat thermostaat 2 verwarmingszones aan te gaan sturen. Daarnaast is het per 1 september mogelijk om de koeling van de lucht/water warmtepomp HP Cool Cube te regelen. spIDer is als enige slimme thermostaat in de markt in staat om ventilatie te regelen en is zonder contract of abonnement beschikbaar.

 

 
 


   Agenda   
 

 

 

15 t/m 17 september Bouw Compleet 

29 sept. t/m 2 oktober Elektrotechniek 2015

6 t/m 8 oktober Energie 2015

 

 


Redactie Installatie Totaal
redactie@dero.nl
 

Volg ons:    Facebook     Twitter


Adverteren: 053 - 461 80 80
Robert van de Peppel