Een nieuwe generatie droge vermogenstransformatoren volgens EN548-2014 is op de markt gekomen, welke zijn ontworpen voor sterk wisselende belastingen in industriële elektrictietisnetten of voor tractie en toepassing in smart energy networks.

Het leveringsprogramma van Geveke besturingstechniek is uitgebreid met een standaard serie giethars- en olietransformatoren conform de Europese Richtlijn EN548:2014. Er worden hierin zwaardere eisen gesteld aan o.a. de energieverliezen voor transformatoren welke na 1 juli 2015 worden aangekocht.

Deze driefasen vermogenstransformatoren zijn leverbaar tot een vermogen van 3.150kVA met een Um≤24kV//Um≤1,1kV, tot maximaal 20MVA. De kwaliteit van deze transformatoren wordt onderstreept door een minimale deelontladingswaarde.

De gietharstransformatoren zijn geschikt voor plaatsing in een omgeving met een hoge relatieve vochtigheidsgraad van >95%, omgevings- of milieuklasse E3 conform IEC60076-16.

Ingegeven door de trend naar nog lagere energieverliezen, met name in nullast, is er een toenemende vraag naar transformatoren met een amorfe stalen kernuitvoering. Dit type transformator is uitermate geschikt voor;

  • tractie - gelijkrichterbedrijf,
  • frequentiegeregelde aandrijvingen,
  • creëren van nulpunt voor aarding,
  • aanlooptransformatoren.

Lees verder