Kom op zondag 6 oktober luisteren naar Inspirerende Ingenieurs. Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) en technologieplatform De Ingenieur presenteren in het Weekend van de Wetenschap ingenieurs die vertellen over de bijzondere projecten waar ze mee bezig zijn, waar ze hun inspiratie vandaan halen en wat ze ermee willen bereiken. Met dit evenement biedt KIVI bezoekers de gelegenheid om een kijkje te nemen in de ‘ingenieurskeuken’.

Ingenieurs leggen de verbinding tussen wetenschap en praktijk, en zetten kennis om in al die objecten en elementen die ons leven aangenamer maken. Van toekomstige computers, robots en apparaten tot duurzame materialen, duurzaam voedsel en slimme manieren om energie op te wekken. Wie zijn die ingenieurs, waar halen ze hun inspiratie vandaan, met wat voor nieuwe projecten zijn ze op dit moment bezig? Op deze vragen zullen de ingenieurs in hun presentaties nader ingaan. Het belooft zonder meer een inspirerende dag te worden!

Gastheer op de bijeenkomst is Daniël Poolen, duurzaamheidsspecialist en Captain Planet bij KIVI. Onder het motto "Groet en ontmoet" krijgt het publiek ruimschoots de gelegenheid om samen met Daniël de aanwezige ingenieurs in een informele setting aan te horen, het hemd van het lijf te vragen en nader kennis te maken!

  • datum: zondag 6 oktober
  • tijdstip: 10.00 - 15.00 uur
  • locatie: KIVI-Gebouw
  • Prinsessegracht 23, Den Haag
  • toegang gratis

De hele dag door vertellen ingenieurs over hun bijzondere projecten. Met dit jaar onder meer:

Houd deze website en tijdschrift De Ingenieur in de gaten voor het volledige programma. 

Host: Daniël Poolen

Daniël Poolen is al van kleins af aan gefascineerd door techniek en milieu. Waar de techniekkant zijn eerste 20 levensjaren de boventoon voerde, schoot zijn interesse voor milieu omhoog tijdens zijn studie als Industrieel Ontwerper aan de Universiteit Twente. Vanaf dat moment heeft hij zich vol in de wereld van duurzaamheid gestort. Als "sustainable engineering" droeg hij als presentator en researcher bij aan tv-programma’s als De Keuringsdienst van Waarde, Groen Licht, IJsstrijd en Zapp Your Planet. Naast zijn televisiewerk al hij al enkele jaren werkzaam in de wereld van plasticvervuiling, en sinds begin dit jaar is hij werkzaam bij het Koninklijk Instituut van Ingenieurs.