KIVI RisicoBeheer en Techniek viert op vrijdag 13 oktober 2023 haar tienjarig jubileum met een interessant middagvullend programma. Wij nodigen jou van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Met enig historisch besef hebben wij gekozen voor vrijdag de 13e als thema. De sociale kwestie in Nederland (1870-1918) was het sociale vraagstuk over de slechte leef- en werkomstandigheden van arbeiders, ook van vrouwen en kinderen. Bij het oplossen van de kwestie werd nagedacht over veiligheid door te leren uit gebleken gebreken. Er bleek een groot verschil te bestaan tussen ongeluk en ongeval. Het eerste was pech, het tweede kon je wat aan doen. Zelfs voordat het onheil was geschied. Ingenieurs én KIVI hebben in die sociale kwestie een spilfunctie gehad en een eigen vakbekwame rol gespeeld.

Tijdens de lustrumviering laten we zien, dat door vóórdenken veel ongevallen zijn te voorkomen en zogenaamd geluk af te dwingen is. Voor ingenieurs is dat feitelijk dagelijkse praktijk. Door systematisch te ontwerpen, door niet alleen de gewenste effecten, maar ook (juist) de ongewenste neveneffecten in het ontwerp mee te nemen, wordt heel veel narigheid voorkomen en worden geweldig veel kosten bespaard.

Bekijk hier de registratie op youtube >>

Overhandiging oorkonde oprichting Veiligheidsinstituut

Tijdens deze viering staan we vanuit historisch oogpunt stil bij de ontwikkeling van veiligheid tijdens de industriële revolutie. Wij zijn trots dat wij de handgeschreven oorkonde (1891) die leidde tot de oprichting van het Veiligheidsinstituut tijdens deze lustrumviering aan KIVI-President Jacolien Eijer- de Jong mogen overhandigen.

Bezoek onze lustrumviering

Wil je ook bij deze bijeenkomst aanwezig zijn? Je bent van harte welkom, ook als je niet bent aangesloten bij onze afdeling RisicoBeheer en Techniek. Meld je snel aan via de aanmeldmogelijkheid op deze pagina.

Graag tot ziens op 13 oktober bij KIVI!

Programma

 -  uur Inloop
 -  uur Opening door KIVI-president Jacolien Eijer-de Jong
 -  uur Aanbieden oorkonde oprichting Veiligheidsinstituut
 -  uur Winnen door voordenken - Brunel Solarteam TU Delft
 -  uur Duurzame innovaties in de Noordzee Kottervisserij - Frans Veenstra
 -  uur Thee-/koffiepauze
 -  uur Een mogelijk beleid energietransitie - Arie Quik
 -  uur Ingenieur zijn is leuk - Jacolien Eijer-de Jong
 -  uur Netwerkborrel