Mijn eerste ervaring met netwerken ...

In het begin van mijn werkloopbaan was ik lid geworden van een branchevereniging. Niet direct met een doel, behalve dan de sector beter te leren kennen. Maar bij mijn volgende baan in die sector – meer actief in commercie en projectmanagement - kwam ik erachter dat de opgedane contacten wel handig waren. Door deze contacten kreeg ik (het bedrijf) aanvragen uit de hand die ik anders niet had geweten of had gekregen, en kon ik bekenden eventueel raadplegen over projectvraagstukken. Nu is het vanuit een branchevereniging redelijk evident dat je contacten opbouwt, alleen hoe kan je verder komen dan alleen de branchevereniging? En hoe kom je als organisatie/team verder dan alleen “ik”?

In deze Masterclass zal ing. Miriam Notten ons meenemen in de wereld van netwerken. Iets dat zij al meer dan 20 jaar doet. In deze kennissessie zal zij ingaan op het belang van netwerken voor organisaties door voorbeelden aan te halen uit haar dagelijkse praktijk.

Zo heeft zij grote organisaties als Siemens, TBI en Rijkswaterstaat geadviseerd over het belang van netwerken en hoe dat intern te organiseren.  Maar ook bij kleinere organisaties of specifieke afdelingen.

Ze zal onder andere stilstaan bij invalshoeken als wat voor baat hebben deze organisaties hierbij gehad? Zowel direct als indirect. Verder wat moet je er als organisatie voor doen om een “netwerk-dna” op te zetten, hoelang duurt het voordat deze extra inspanning zich uitbetaald, zijn er eisen/wensen aan karakters en hoe krijg je je organisatie/team mee in het netwerk denken? Ook zal er worden ingegaan van waar was het niet succesvol en waarom?

Over Mirjam

Miriam Notten is de oprichter van La Red, een netwerkadviesorganisatie. Zij is expert in sociaal kapitaal management en het creëren van netwerkorganisaties. Zie ook www.lared.nl

 Programma:

15.30 – 16.00  uur     Inloop

16.00  - 18.15 uur      Masterclass (inclusief 15 minuten pauze)

18.15  - 19.00 uur      Gelegenheid tot napraten met een broodje

Locatie: KIVI Gebouw – parkeren Malieveld

Kosten: KIVI-leden gratis (bij no show EUR 25) en niet-leden EUR 50