Aan de hand van Michiel’s ervaring van meer dan 30 jaar en zijn boek De Gunfactor, wordt ingegaan op de verschillende items die komen kijken bij het gunnen. Gunnen op verschillende terreinen zoals directievoering, commercie en projectmanagement De rode draad is de 3 seconden regel.

Een voorbeeld van de 3 seconden regel

(ingenieur) 'Ze zeggen dat recruiters drie seconden nodig hebben om te weten of je door bent of niet', zei de kandidaat terwijl hij zijn jas nog aanhad. 'Dus zeg het maar meteen' ; (recruiter)  'Ik ga je introduceren bij mijn klant' antwoordde ik, want inderdaad, de kandidaat was het. Ik had zelfs minder dan drie seconden nodig gehad.

Die recruiter was Michiel en hieronder is wat hij achteraf voor zichzelf had opgeschreven:

'Ik heb ruim een uur met hem gesproken en voor hem en mij was het één van de meest waardevolle uren die we ooit met een vreemde hebben doorgebracht. We kenden allebei de drie seconden regel al - de regel die bepaalt dat mensen binnen drie seconden weten of ze al of niet zaken gaan doen met elkaar - maar we kwamen een stuk verder dan dat, verder dan we ooit durfden te dromen: We ontdekten een manier waarop je met 100% zekerheid er voor kan zorgen dat je de uitkomst van die drie seconden niet alleen kunt voorspellen, maar ook kunt beïnvloeden. Ik was verbluft en hij ook.'

Een zo ingrijpende regel als de drie seconden regel kun je veel breder toepassen dan alleen in sollicitaties. Als project- of programmamanager om anderen te overtuigen van het belang van het slagen het project/programma, als directeur om aandeelhouders te overtuigen van je (investerings-)plannen, als salesmanager om je relaties verder te laten kijken dan alleen technische specificaties of prijs, of zelfstandig professional (zzp-er) bij het binnenhalen van klussen. Als je je hebt opgegeven, word je gevraagd om issues waarmee jij zit vast te delen met Michiel, hierdoor krijgt hij een beeld van specifieke items welke hij dan kan adresseren in deze masterclass.

Waarmee ga je naar huis?

Na deze workshop heb je meer zelfkennis ontwikkeld en heb je inzicht gekregen in waarom mensen naar jou willen luisteren en het jou gunnen om jouw project op te starten, zaken te met je willen doen, of het akkoord van je CEO hebt verkregen. Het leren en beheersen van de drie seconden regel. Als je het boek erbij besteld hebt, ontvang je deze ter plaatse.

Bio: Michiel Cobben is Sales en CRM Consultant en schreef de bestseller ‘Verhoog je Gunfactor’. Hij was van 1997 tot 2012 actief als recruiter voor salesfuncties. Nu adviseert hij bedrijven en zelfstandig professionals over hun salesstrategie. Hij studeerde Technische Bedrijfskunde aan de HTS in Eindhoven. LinkedIn profiel: https://www.linkedin.com/in/michielcobben/

Het programma ziet er als volgt uit:

16.30 – 17.00 uur  Inloop

17.00 – 19.30 uur  Workshop inclusief hapje eten

19.30 – 20.00 uur  Napraten