Op 8 mei as. is er gelegenheid tot het bezichtigen van Museum Waalsdorp, een verzameling van high-tech ontwikkelingen voor Defensie sinds 1927 door TNO Defensie en Veiligheid te Den Haag Waalsdorp en haar voorlopers (Meetgebouw, LEO(K) Oegstgeest). Deze unieke collectie die normaliter is onttrokken aan het oog van de burger en anderen is gehuisvest in de kelder van TNO Defensie en Veiligheid, Oude Waalsdorperweg 63 te Den Haag.

Er staan objecten van 1927 tot heden waarbij specialismen aan te treffen zijn op het gebied van Telecommunicatie, Radar, Sonar, Optica, Ballistische meetapparatuur, elektronica en computers waarin fijnmechanica en geavanceerde elektronica de boventoon voeren.

Er zijn zelfs enkele werkende live-demo's waaronder de "Passieve Bodyscanner" een beeldvormend apparaat bedoeld om wapens en contrabande te ontdekken welke kwaadwillenden onder de kleding pogen te verbergen en een door-de-muur heen kijkende radar.

Bij inschrijving wordt om uw mailadres gevraagd. Deze is nodig zodat TNO u vervolgens een formulier kan toesturen dat u - in het kader van veiligheid - dient in te vullen alvorens u het museum mag bezoeken.

Dit formulier (Visit Authorization Request - VAR) is ook direct te downloaden (rechterkant van deze pagina), in te vullen en op te sturen naar het aangegeven e-mail adres.

Veel (voor)informatie is te vinden op: www.museumwaalsdorp.nl

Bron foto: Museum Waalsdorp

Programma

 -  uur Ontvangst
 -  uur In groepen bezoeken van het museum - zelfstandig of met gids
 -  uur Afsluiting