Onrust aan de oostgrenzen, de wereldorde onder druk, verhoogde spanningen tussen de Verenigde Staten en China en een onzichtbare cyberoorlog zetten ook onze nationale veiligheid op scherp.

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen verkent de Atlantische Commissie i.s.m. de Koninklijke Vereniging ter Beoefening van de Krijgswetenschap (KVBK) de standpunten van politiek Nederland. Dit doen we tijdens ‘Het Grote Veiligheid en Defensie Verkiezingsdebat’ op 30 oktober van 16.30 tot 19.00 uur in De Balie in Amsterdam. Diplomatiedeskundige Robert van de Roer treedt op als moderator.

Wat is de toekomst van het Nederlandse veiligheids- en defensiebeleid en de krijgsmacht? Met wie werken we samen? En wat is nodig aan inzet, kennis, mensen en middelen? Why should we care? Met de val van Rutte IV maakt de gevestigde politiek ruimte voor nieuw geluid en is het de hoogste tijd voor een debat waarin de buitenlandstandpunten van diverse politieke partijen opnieuw tegen het licht worden gehouden.

Aanmelden voor dit evenement is mogelijk via onderstaand formulier. Verdere informatie is binnenkort beschikbaar via deze pagina.

 

Datum: 30 oktober 2023
Tijd: 16.30 – 19.00
Locatie: De Balie, Amsterdam

Foto: Flickr.com / NATO North Atlantic Treaty Organization