De Coalition for Defense is bezorgd over onze veiligheid en wil meer geld voor Defensie dat effectiever wordt ingezet. Wat en hoe beschrijft de stichting in het pamflet "Ik zal handhaven".

Mondiale ontwikkelingen

De wereld wordt de laatste jaren steeds onveiliger. Rusland bewapent zich. China bewapent zich. Het gaat over ongekende hoeveelheden wapens, schepen, vliegtuigen, helikopters, tanks, en militairen. In het Midden Oosten woedt terreur met uithalen naar ons deel van de wereld.
Vanuit Afrika en het Midden Oosten is een eindeloze stroom vluchtelingen richting West Europa op gang gekomen. Dan hebben we het over vluchtelingen voor geweld maar nog meer over economische vluchtelingen. Vaak komen de mannen vooruit en volgen de gezinnen als het gelukt is om te blijven. Dat brengt West Europa uit het evenwicht.
Ook via de moderne technologie, cyber voorop, loert het gevaar.

Kosten Defensie

Enig idee wat wij aan onze krijgsmacht besteden per dag per hoofd van de bevolking? Dat moet erg veel geld zijn. Defensie is duur, hoor je altijd. Welnu, per dag per persoon betalen wij voor onze veiligheid een fluitje bier in een goedkoop café. Eén biertje per dag, €1,25. Dat kan best een beetje meer.
Het kabinet heeft in de afgelopen vier jaar de belastingen verhoogd met € 15 miljard. Dat is twee maal de gehele Defensiebegroting! Maar de krijgsmacht heeft daar bijna niets van gezien. Er is geld genoeg, maar kennelijk niet voor Defensie.

Meer geld beter inzetten

Defensie heeft meer budget nodig voor beter materieel, mensen en munitie om de dreiging van nieuwe conflicten te kunnen weerstaan. Dat geld kan sneller en effectiever worden ingezet door schepen en vliegtuigen te leasen in plaats van te kopen. Dat schrijft de Coalition for Defense in haar pamflet "Ik zal handhaven".

Lees en download het pamflet hier.

 

 

 

web stats