Defensietechnologie kun je niet studeren. Alleen de NLDA heeft daarop gerichte opleidingen voor officieren. Alle overige ingenieurs die in de defensiesector willen werken, moeten zich zelfstandig inwerken in de bijzondere aspecten en het complexe netwerk. Denk daarbij aan politieke controle, geheimhouding en ethische dilemma’s. Voor wie er de weg niet kent: een moeizame en vaak langdurige klus.

In enkele dagen een totaaloverzicht en netwerk

KIVI Defensie & Veiligheid ontwikkelde daarom de cursus 'Defensie voor Ingenieurs'. Speciaal bedoeld om ingenieurs snel wegwijs te maken in de bijzondere aspecten van defensietechnologie en het werken in deze sector.

Deze cursus duurt enkele dagen die verspreid tussen 27 mei en eind juni 2019 worden georganiseerd in onder andere Den Haag, Utrecht en Hengelo. Iedere dag heeft een eigen thema waarbij de onderwerpen variëren van defensietechnologie, de inrichting van betrokken organisaties en politieke controle tot de aankoop van materieel, innovatie en logistieke aspecten. Tevens komt Defensie in relatie tot de industrie, Europa en de wereld aan bod. De cursus beperkt zich verder niet tot objectieve feiten en regels, maar behandelt tevens de voor defensie zo belangrijke onderwerpen als veiligheid en ethiek. Tot slot komen ook verschillen van inzicht binnen de sector aan de orde. Daarbij is ruimte voor debat en discussie.

De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de Defensie Materieel Organisatie (DMO)TNOThales Nederland en diverse andere partijen. De sprekers zijn actief bij diverse onderdelen van het Ministerie van Defensie, kennisinstituten, bedrijven en andere organisaties in de defensiesector.

Volg deze link voor meer informatie en aanmelden.

 

Foto: Ministerie van Defensie

 

web stats