Los complexe technische problemen op bij Defensie

Wil je leren hoe je complexe technische operationele problemen kunt oplossen rondom militaire systemen en missies? Vind jij modellering en simulatie uitdagend en wil je meewerken aan verbeterde systemen binnen de Nederlandse krijgsmacht voor de toekomst? Dan is de master Military Technology, Processes & Systems (MTPS) van de Nederlandse Defensieacademie (NLDA) iets voor jou!

Tijdens deze breed opgezette master leer je de complexiteit van moderne militair-technische systemen en processen kennen. Je analyseert, evalueert en probeert verbeteringen te creëren onder andere door middel van modellering en simulatie. Aan het einde van de master heb je je kritische, analytische en methodologische vaardigheden verbeterd en begrijp je de meest ingewikkelde technische processen binnen Defensie.

Voor wie?
De master MTPS is interessant voor iedereen die integratie- en optimalisatieproblemen van moderne militaire systemen wil begrijpen. Ben je nog niet bekend bij Defensie, maar zoek je een carrière binnen de defensiegerelateerde industrie of (inter)nationaal onderzoekscentra? Ook dan past deze master perfect bij jou!

De geaccrediteerde wetenschappelijke masteropleiding is zowel bedoeld voor civiele studenten als voor medewerkers van Defensie (zowel burger als militair). We vragen wel minimaal 6 jaar werkervaring of 2 afgeronde functies. Heb je een technische vooropleiding? Dan word je zonder meer toegelaten. Ook Defensiepersoneel met een bachelordiploma Militaire Systemen en Technologie (Faculteit Militaire Wetenschappen) wordt meteen toegelaten.

Kan ik een premaster volgen?
Iedereen met een afgeronde relevante hbo-opleiding kan een premaster volgen. Speciaal voor deze groep heeft de Faculteit Militaire Wetenschappen een op maat gemaakt zelfstudie premasterprogramma. Aanmelden voor de premaster van 2022 kan tot 31 december 2021 via master.mtps@mindef.nl.

De premaster bestaat uit 6 elementen met een totale studielast van 30 EC in een zelfstudievariant. (geen colleges). Tentamens worden afgelegd op de faculteitslocatie in Den Helder. Voor begeleiding is een docent beschikbaar. Succesvolle afronding van de premaster geeft het juiste niveau vooropleiding en geeft toegang tot de masteropleiding.

Hoe lang duurt deze master?
De master duurt 2 jaar en is in deeltijd te volgen. De colleges zijn wekelijks op vrijdag op de faculteitslocatie in Den Helder. Je studeert met een kleine groep van maximaal 30 studenten. Daardoor kunnen docenten veel persoonlijke aandacht geven. Naast de wekelijkse collegedag zijn studenten gemiddeld 1,5 dag per week bezig met zelfstudie.

Waar bestaat de master uit?
De master omvat 60 EC (studiepunten) en bestaat uit 5 verplichte kernvakken en 2 keuzerichtingen van elk 15 EC (processes track en systems track). De studie wordt afgerond met een thesis van 20 EC.

Wat zijn de kosten?
Ben je nog niet werkzaam bij het ministerie van Defensie? Dan betaal je het reguliere wo-collegegeld.

Voor militairen en burgers die al wel bij het ministerie van Defensie werken is de masteropleiding kosteloos. Er is geen collegegeld verschuldigd. De NLDA zorgt voor het studiemateriaal.
Burgers hebben toestemming nodig van de directeur of commandant. Voor militairen is toestemming nodig van de loopbaanbegeleider/employability adviseur van hun operationeel commando.

Meer informatie
Heb je na het lezen van deze informatie vragen? Bekijk dan de website van Defensie, lees de brochure of neem een kijkje bij het Research Center Military Technology van de Faculteit Militaire Wetenschappen. Daar staan veel onderwerpen waar je mee aan de slag gaat. Heb je specifieke vragen over deze master? Stuur dan een mail naar master.mtps@mindef.nl