Ben je student? De Joint Sigint Cyber Unit van de AIVD en de MIVD organiseert weer een Summerschool in de eerste twee weken van augustus 2018. Dit is je kans om een inkijkje te krijgen het werk van beide organisaties én te leren.

JSCU Summerschool 2018
Boek nu de vakantie van je leven. De Joint Sigint Cyber Unit van de AIVD en de MIVD organiseert weer een Summerschool in de eerste twee weken van augustus 2018. Dit is je kans om een inkijkje te krijgen het werk van beide organisaties én te leren. Reis met ons mee.

Wie?
Ben je student? Behaal je binnenkort een Bachelor of een Master in bijvoorbeeld Informatica? Wil je alles leren over reverse engineering? Jonge professionals met bijvoorbeeld Capture The Flag ervaring, maar zonder relevante opleiding, mogen ook reageren. Voldoe je niet aan dit profiel maar heb je wel voldoende bagage? Reageer dan ook.

Waar en wanneer?
Van 30 juli t/m 3 augustus 2018 ben je te gast bij de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) op een geheime locatie in het oosten van het land. Van 6 t/m 10 augustus 2018 bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) op een geheime locatie in de regio Den Haag. Naast je eigen bagage stop je schone kleding een tandenborstel en je laptop in je tas. Wij zorgen voor de rest. Twijfel je ernstig aan de brute kracht van je laptop? Laat het ons weten.

Wat?
In de eerste week doe je kennis op om goed te kunnen presteren tijdens de tweede week. Tijdens de hele Summerschool krijg je presentaties van AIVD’ers en MIVD’ers en maak je kennis met het werk van de beide diensten.

Programma
Week 1: 30 juli t/m 3 augustus 2018
De week start met een driedaagse malwarecursus. Je leert meer over de malwaretypen die in omloop zijn en over de geschiedenis van Advanced Persistent Threats (APT’s). Je leert malwaretypen, botnets en binary packers identificeren en krijgt inzicht in mogelijke infection vectors. Je wordt bijgespijkerd over statische en dynamische malware-analyse, unpacking, exploits, antivirus- en sandbox-bypassing met tools als IDA, Windows debuggers en Kali Linux.

Gedurende de laatste twee dagen word je onder handen genomen door offensieve security specialisten van de Joint Sigint Cyber Unit. Iedere deelnemer krijgt de beschikking over een werkboek en wordt deelgenoot gemaakt van onze kennis over pentesting en Red-teaming. We zetten fictieve, afgeschermde netwerken voor je op zodat je helemaal los kunt gaan. We werken met verschillende moeilijkheidsgraden. Er is dus voor elk wat wils.

Week 2: 6 t/m 10 augustus
Gedurende de tweede week werk je in teams aan een casus. Je team neemt iedere dag een andere rol aan. Op maandag ben je bijvoorbeeld een malware analist, op dinsdag een offensive security specialist. Je maakt zo kennis met alle aspecten die het werken voor de Joint Sigint Cyber Unit in zich heeft.

Inschrijven kan via https://jscu.summerschool.sh