Informatie:

In het kader van Engineer The Future (ETF) organiseert KIVIstudents verschillende activiteiten. ETF is een jaarlijks terugkerend thema met een competitie-element dat dit jaar gericht is op de toekomst van mobiliteit. Het brengt studententeams en afstuderende Bachelor-, Master- en PhD-studenten samen die zich bezighouden met de toekomst van mobiliteit. Het doel is om innovatieve concepten en projecten extra aandacht te geven en deze te laten uitgroeien tot technologieën die de mobiliteitssector transformeren. ETF fungeert als een platform voor inspiratie, uitwisseling en verbinding, met een specifieke focus op duurzame en slimme mobiliteitsoplossingen.

Eén van de activiteiten van ETF is het bedrijfsbezoek aan VDL ETG Almelo. VDL ETG Almelo is gespecialiseerd in systeemintegraties van mechatronische (sub)systemen en modules voor OEM's van hightech producten. Van (co-)ontwerp tot onderdelenproductie, montage en kwaliteitscontrole, bestrijkt VDL ETG Almelo de volledige waardeketen. Met in-house faciliteiten zoals machining, high-speed frezen, precisieslijpen, plaatwerkerij, lasersnijden, mechanische en elektrische (clean room) assemblage, testen, productcertificatie en onsite installatie, behoren ze tot de toonaangevende bedrijven in hun vakgebied.

Het bedrijfsbezoek aan VDL ETG Almelo biedt een unieke gelegenheid voor deelnemers om in contact te komen met professionals die vooroplopen in de industrie en om kennis en ervaringen uit te wisselen. Het is een waardevolle bron van inspiratie en netwerkmogelijkheden voor de deelnemers van de ETF-competitie, waarbij we streven naar innovatieve concepten met een aanzienlijke impact en schaalbaarheid voor de toekomst van mobiliteit.

De voertaal is Nederlands.

 

Programma:

12:00 - 13:00 uur: Lunch

13:00 - 16:00 uur: Rondleiding

 

Overig:

Meer informatie over VDL ETG Almelo is te vinden op hun website: http://www.vdletg.com/nl/het-bedrijf/locaties/almelo.