Jaarafsluiting en Kerstborrel KIVI Landgebruik en Watermanagement 

Als KIVI Landgebruik en Watermanagement hebben we een plezierig en redelijk succesvol jaar achter de rug. We hebben verschillende lezingen en excursies verzorgd en hebben dit jaar verschillende keren de samenwerking gezocht met studenten om zo actief de brug te slaan tussen verschillende generaties technici. Dit leverde op gezette tijden mooie inhoudelijke discussies op tussen gepensioneerde leden en aankomend ingenieurs.  

Zoals ieder jaar hebben we ook dit jaar weer afgesloten in stijl. Na de laatste bestuursvergadering van dit jaar stond de Kerstborrel op de rol. We proberen hier altijd een inhoudelijk tintje aan mee te geven. Ons bestuurslid Chris Griffioen trakteerde de aanwezigen op een korte maar informatieve rondleiding over de historie van de stad Deventer. We kregen te horen hoe de stad ontstond op een kruispunten van waterwegen (IJssel en Schipbeek) en zagen waar een oude sluis gepositioneerd was die men hoopt weer in ere te kunnen gaan herstellen. Bij historie horen ook ambachten en onder het mom van “prettig vervuild water” schakelden de aanwezigen moeiteloos over naar een college over de bereiding van Deventer bier genaamd DAVO. De brouwer hield een boeiend betoog waarin niet alleen de kunst van het brouwen aan de orde kwam maar ook de marketing- en personeelstrategieën waar een modern bierbrouwer rekening mee dient houden. Tot ons allervreugd hoorde bij het verhaal van de brouwer ook verschillende bieren die geproefd mochten worden. Een mooie afsluiting van een mooi jaar. 

Het bestuur van de KIVI afdeling voor Landgebruik en Watermanagement wenst u fijne feestdagen toe en hoopt u ook in 2020 weer te mogen verwelkomen op de verschillende activiteiten!