Omschrijving

Op 12 oktober wordt er weer een NPT Café Oost lezingenavond georganiseerd, dit keer met het thema Water. Twee bedrijven uit het Oosten van het land zullen een presentatie houden over hoe procestechnologie wordt toegepast in de waterzuivering: Pentair X-Flow en Nijhuis Water Technology.

Na de presentaties is er een netwerkborrel.

Het progamma ziet er als volgt uit:

19:45 uur Ontvangst met koffie

20:00 uur Nadine Boelee, Nijhuis Water Technology
Nijhuis Water Technology BV levert als Achterhoeks bedrijf een bijdrage aan een steeds groener wordende economie met allerlei nieuwe toepassingen op het gebied van schoonmaken van water en het terugwinnen van grondstoffen uit afvalwater en reststromen over de hele wereld.
Enkele technologische concepten die momenteel in ontwikkeling zijn o.a. (1) vet terugwinnen uit afvalwater als brandstof; (2) mest opwerken tot organisch bodemverbeteraar, een stikstof/kalium kunstmest en schoon loosbaar water via het GENIAAL concept en (3) het terugwinnen van stikstof uit reststromen als biobased kunstmest via de NAR technologie.

20:45 uur Jens Potreck, Pentair X-Flow
X-Flow produceert membranen en procesinstallaties met membranen voor een groot scala aan processen, zoals drinkwater, afvalwater, bier- en drankindustrie. Concrete voorbeelden zijn het ontzouten van zeewater tot drinkwater kwaliteit en het efficiënter scheiden van bacteriën in de rioolwaterzuiveringen. X-flow doet in Enschede ook onderzoek naar de ontwikkeling en verbetering van de membranen.

21:30 uur Netwerkborrel

Deelname is gratis. De consumpties tijdens de netwerkborrel zijn voor eigen rekening.
Aanmelden via de website.

Locatie

Concordia

Oude Markt 15, 7511 GA Enschede

Organisator

Nederlandse Procestechnologen

Studievereniging Alembic

Naam en contactgegevens voor informatie

Niels Hietberg

niels@hietberg.nl

Inschrijven voor leden

Inschrijven

Inschrijven voor niet leden

Uw gegevens
* verplicht